DAN OPĆINE U realizaciji projekt koji će označiti novu eru u predškolskom obrazovanju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Nadolazećeg vikenda Općina Veliko Trojstvo slavi svoj dan. Na koji način će ove godine izgledati svečanost i hoće li biti popratnih manifestacija koje svake godine dodatno uveličaju Dan općine, pojašnjava načelnik Ivan Kovačić.
Načelnik Ivan Kovačić
– Dan općine održat će se uz primjerene uvjete u kojima se još uvijek nalazimo. Ne smijemo riskirati jer jasno je da će za tu prigodu doći i ljudi iz inozemstva, a mi ne znamo što se sve može donijeti. Prema tome, mi ćemo se ponašati u skladu s uputama našeg županijskog stožera – rekao je Kovačić.
Načelnik pojašnjava što to točno znači i kako će izgledati nedjelja u Velikom Trojstvu.
– Položit ćemo vijence na našem spomen obilježju, grobljima naših pokojnih branitelja te na zgradi Bilogorca gdje je također poginulo četvero branitelja. Iza toga, održat će se Sveta misa na kojoj će prisustvovati branitelji, vijećnici i rodbina naših pokojnih branitelja – kaže Kovačić.

To ne znači, napominje načelnik, da neke od manifestacija karakteristične za ovo vrijeme, neće biti održane naknadno, možda nakon ljeta. Sve ovisi o situaciji s koronavirusom, zaključio je Kovačić.
Inače, minulu godinu, uz mnoštvo manjih projekata, obilježila je izgradnja novog dječjeg vrtića, ali i dogradnja Osnovne škole. Ta dva projekta zajedno koštaju gotovo 14 milijuna kuna i više je nego izvjesno da će u ovu lokalnu samoupravu donijeti znatno viši standard predškolskog i školskog obrazovanja, ali i kvalitetnije uvjete života za sve žitelje Velikog Trojstva. Naročito za one koji odluče da im nova adresa bude upravo Veliko Trojstvo ili pripadajuća naselja.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!