NOVI VATROGASNI CENTAR Uskoro brži i efikasniji izlasci na teren

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Velikom projektu Općine Rovišće ništa nije stalo na put. I dalje se uspješno radi na novom Vatrogasnom centru vrijednom gotovo sedam milijuna kuna. Budući da se Vatrogasni centar gradi na Laništu, realizacijom projekta uspješno će se riješiti problem dosadašnje lokacije, a vatrogascima će biti omogućen brži i efikasniji izlazak na teren.
Načelnik Rovišća Slavko Prišćan
– Briga o zaštiti požara Općini je jako važna i zaista oko toga želimo voditi veliku brigu. Na području općine Rovišće imamo vrlo kvalitetne ljude koji se bave vatrogastvom. Isto tako, uspostavili smo jednu dobru vezu s ljudima iz Francuske koji su nam do sada donirali gotovo 100 tisuća eura vrijedne opreme. Na kraju tu opremu distribuiramo i drugim našim DVD-ima – kaže načelnik, Slavko Prišćan.
DVD Rovišće za sada broji 70 članova od kojih je 20 osposobljenih vatrogasaca.
– Nadam se da će jedna mlada ekipa ponovno pokrenuti vatrogastvo i dovesti ga na nekadašnju razinu. Do sada smo imali velikih poteškoća jer nismo dobivali apsolutna nikakva financijska izvješća kao ni izvješća o radu. Vatrogasna zajednica i DVD Predavac nisu mogli doći do nekog zajedničkog jezika i razgovarati o svim problemima koje vatrogasci moraju rješavati na području općine – ističe Prišćan.
Svoja vrata Vatrogasni centar trebao bi otvoriti kroz godinu dana kada DVD Rovišće slavi velikih 130 godina postojanja i uspješnog rada. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!