OPORBA TRAŽI Gradonačelniče, pripremite izvješće o putnim nalozima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski oporbeni vijećnici ne odustaju od putnih naloga bivšeg tajnika Sportske zajednice Grada Bjelovara Alena Kiđemeta. Zato se pitaju, “da li je tvrdnja predsjednika HSLS-a Daria Hrebaka, kako su putni nalozi stranačkog kolege Alena Kiđemeta zakoniti – točna?”. Vođeni tim pitanjem, predstavnici stranaka Damir Bajs Nezavisna lista, SDP, HNS i nezavisni vijećnik Davorin Posavac traže da se na 25. sjednicu Gradskog vijeća, koja je zakazana za ponedjeljak, uvrsti točka dnevnog reda o radu Sportske zajednice Grada Bjelovara. Ističu kako još uvijek nisu dobili uvid u putne naloge kao ni adekvatno objašnjenje cijelog slučaja.
– Ovdje pričamo o 41 putnom nalogu tajnika Sportske zajednice Grada Bjelovara i pritom se ne radi o malom iznosu, već o iznosu nešto većem od 41 tisuću kuna. Tu se radi isključivo o novcu poreznih obveznika, a iz svega što se moglo vidjeti u putnim nalozima, oni su po meni potpuno nevjerodostojni. Razlozi poput obavljanja putovanja u nemogućim vremenskim rokovima smiješni su. Budući da smo transparentan grad, smatram da je izuzetno važno da se o ovoj temi još jednom detaljno porazgovara i proanalizira, a mene osobno zanima tko je nalogodavac takvim putnim nalozima – rekao je nezavisni vijećnik, Davorin Posavac.
Odgovore na brojna nerazjašnjena pitanja traži i Željko Paun iz Damir Bajs Nezavisne liste.
– Zanima nas o kojim se tu uvjetima radi. Što je bilo s mijenjanjem guma, korištenjem privatnog automobila u službene svrhe, a zapravo se išlo mijenjati gume na službeni automobil. Pitam se zašto to nije mijenjano kod privatnih vulkanizera u gradu Bjelovaru kojih imamo. Imam osjećaj da se pokušava nešto sakriti i provući ispod žita. Kuda odlaze novci ako smo zaista transparentan grad i zašto Gradsko vijeće ne bi dobilo izvještaj o radu Sportske zajednice Grada Bjelovara pa da vidimo što se ustvari tamo događa – rekao je Paun.
SDP–ov vijećnik Nenad Nekvapil ponovno poziva gradonačelnika Daria Hrebaka da pripremi svoje očitovanje i obrazloženje.
– U cijeloj priči najviše me boli što se radi je što se radi o količini novaca koliko pojedine udruge ne dobiju za deset godina. Znamo da su ove godine zbog koronavirusa, mnoge udruge još malo pa prekrižene, a pitanje je kako će uopće djelovati u ovom gradu. Gradonačelniče, izvoli pripremi izvješće i napravi nešto da u ovom gradu rade i udruge tako da sve bude transparentno kao što se kuneš – zaključio je Nekvapil.
Na ova i druga pitanja vezana za spomenutu temu oporbeni vijećnici nadaju se dobiti odgovor u ponedjeljak za kada je zakazana 25. sjednica Gradskog vijeća. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!