VRIJEDNA DONACIJA Rotarijanci korisnicima Doma uzvraćaju humanost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Rotary klub Bjelovar nastavlja pomagati i nizati vrijedne donacije. U zajedničkoj akciji s Rotary klubom Zagreb Medveščak ovoga puta pomoć je bila usmjerena na starije i nemoćne osobe koje ovih dana zahtijevaju posebnu brigu. Iako se situacija oko koronavirusa ublažava, a na tržište su se vratile maske i dezinfekcijska sredstva, ustanovama kao što je Dom za starije i nemoćne, takvi predmeti uvijek su potrebni. Novu dozu dezinficijensa tako je dobio i bjelovarski Dom za starije i nemoćne. Rotary klubovi ovom akcijom žele poručiti kako je vrijeme da uzvratimo onima koji su u nas usadili svoju humanost, ljubav i pažnju i da ih zaštitimo i olakšamo dane koje provode u domovima.
Ravnateljica Doma za starije Jasmina Radojčić
– Intenzija Rotary klubova je da pomognu kada god mogu. Postoji nekoliko osnovnih smjerova djelovanja, a čuvanje zdravlja samo je jedna od temeljnih postavki na kojima Rotary radi čitavo vrijeme. Od kako je ove ružne pandemije, Rotary je čak pokrenuo proizvodnju vizira te ih je donirao zdravstvenim ustanovama. Bilo je tu i maski kao i drugog potrošnog materijala koji je također doniran. Ono što Rotary razlikuje od drugih, sličnih udruga u svijetu je ta da Rotary ima svoju fundaciju, svoja financijska sredstva koja se prikupljaju donacijama Rotaryanaca. U svakoj kriznoj situaciji zato smo uvijek spremni pomoći – kaže Mislav Klobučić iz Rotary kluba Bjelovar.

Na donaciji koja će uvelike značiti korisnicima i djelatnicima Doma, zahvalna je ravnateljica Jasmina Radojčić.
– Zahvaljujem Rotary klubu Bjelovar što su se sjetili Doma za starije osobe u Bjelovaru, posebno u ovo vrijeme kada nam zaista trebaju sredstva za dezinfekciju. Da bismo korisnicima i radnicima osigurali siguran način rada, na različite načine dobivali smo sredstva za dezinfekciju, rukavice i maske. Sve ono što smo do sada kupili i dobili pri kraju nam je tako da je donacija Rotary kluba došla u pravo vrijeme. Malo smo kratki i s maskama pa se nadam da ćemo postići dogovor i po tom pitanju jer ipak se kirurške maske mijenjaju po nekoliko puta dnevno – kaže Radojčić.
Ravnateljica podsjeća kako je bjelovarski Dom za starije i nemoćne još uvijek zatvoren za posjete kao i za ulazak novih korisnika. Tako će biti još jedno izvjesno vrijeme, a kakav protokol slijedi, još uvijek je upitno. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!