HSLS BBŽ Liberali se osvrnuli na svoje tri bjelovarske godine na vlasti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Priopćenjem u kojem su se osvrnuli na protekle tri godine u Bjelovaru su se oglasili gradski i županijski HSLS, a njihovo priopćenje koje potpisuju predsjednik županijskog HSLS-a Igor Brajdić i čelnik onog bjelovarskog Mario Holiček prenosimo u cjelosti.
Uskoro, a točnije 8. lipnja, proći će tri godine od kako grad Bjelovar ima novo vodstvo. U pripremi je i prezentacija koju ćemo javno prezentirati te činjenicama potkrijepiti što se sve napravilo u te tri godine dok smo na čelu grada. Nije namjera nikakva da se hvalimo, već upravo suprotno,  da građani sami nam daju dodatne ideje i da zajednički i dalje radimo na tome kako poboljšati život u našem gradu i dodatno podići standard.
U ove tri godine uvelike je smanjena nezaposlenost što je rezultat dobre klime, okruženja i suradnje, ali prije svega zasluga privatnog sektora pa tako procijenjena stopa nezaposlenosti za Bjelovar za travanj 2020. g. iznosi 8,4 posto, Bjelovarsko-bilogorsku županiju, 13,2 posto te Republiku Hrvatsku, 8,6 posto. Vrlo su nam važni konkretni i opipljivi projekti koji se tiču kvalitete života u gradu pa je tako cijena vrtića smanjena sa 750 na 500 kuna, Grad Bjelovar sufinancira nabavku školskih bilježnica i pribora, a do kraja mandata bit će obnovljeni svi vrtići i sve osnovne škole na području grada. U suradnji sa Hrvatskim cestama d.o.o. nastavljena je gradnja južne obilaznice nakon 20 godina, puštena je u promet brza cesta u Farkaševcu, a tijekom srpnja očekuje se i nastavak gradnje do Breze. U ovo kratko vrijeme  obnovljen je bazen, sportsko rekreacijski centar Borik, Dvorana europskih prvaka koja opravdava naziv jer i muška i ženska ekipa danas nastupaju u najvišem prvoligaškom rangu natjecanja, građevinski sektor je revitaliziran, a jedan od velikih projekata je zasigurno i obnova Doma kulture. U suradnji s gradskim tvrtkama uskoro započinje aglomeracija, najveći infrastrukturni projekt u povijesti Bjelovara, a do sada je obnovljen čitav niz prigradskih i gradskih ulica i naselja, iako smo svjesni da je potrebno ih još dodatno puno obnavljati. Ukinut je prirez u potpunosti, Bjelovar je postao veleučilišni grad, Terezijana je iz godine u godinu sve bolja kao i ostale gradske manifestacije, potičemo gospodarstvo, gradimo nogometni stadion, toplice i što je najvažnije surađujemo i slušamo građane.  
Iako je Bjelovar jedno vrijeme imao pet ministara među kojima je i aktualni župan kojemu je to već četvrti mandat na čelu županije, prikazali smo neke od konkretnih projekata grada u posljednje tri godine. Također, ostaje nejasno želi li više župan voditi županiju pošto je na listi SDP-a za sabor, a te dvije dužnosti su nespojive.  Spomenuo sam da uvijek slušamo struku i građane i ne dajemo prazna obećanja, stoga su se gradonačelnik, zamjenici, gradski vijećnici te svi članovi nadzornih odbora gradskih tvrtki i ustanova odrekli naknade, odnosno 20 posto plaće za vrijeme trajanja  korone na razdoblje od tri mjeseca. Grad Bjelovar može, a Županija?!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!