IZ BBŽ O BOLNICI Županijski HDZ se ustrajno protivi gradnji!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Izgradnja nove bjelovarske bolnice pokazala se kao jedna od glavnih tema u izbornoj predkampanji u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. I u jučerašnjem priopćenju ponovno je se dotaknuo županijski HDZ, podsjetivši kako za potpunu realizaciju tog projekta nedostaje 100 milijuna kuna. Ubrzo je stigao i odgovor iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji prenosimo u nastavku.

Gradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar projekt je koji je vezan uz župana Damira Bajsa i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Bolnica koja je u gradnji donijet će novi zdravstveni standard 21. stoljeća i kapitalni je to projekt u hrvatskim razmjerima, tek treća bolnica u Hrvatskoj u izgradnji. Svi stanovnici županije, ali i pacijenti izvan nje, imat će uskoro mogućnost liječenja u modernom objektu i uvjeriti se u novi standard koji će bolnica donijeti.

Županijski HDZ ustrajno, neprekidno glasuje protiv izgradnje bolnice na Županijskoj skupštini, ima niz konferencija za medije i priopćenja na tu temu. I unatoč nedavnom stranačkom posjetu sadašnjeg premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji se pozitivno izrazio na gradnju bolnice ne dovodeći u pitanje ni svrhu ni potrebu iste, županijski HDZ na čelu s Mirom Totgergelijem i nadalje u novom priopćenju osporava gradnju bolnice.

Proziva župana Bajsa, kako on posprdno kaže za betoniranje, vjerojatno stoga što kad dođe u blizinu bolnice i kad prolazi Bjelovarom i vidi najveće kranove u Hrvatskoj koji grade tako velik kapitalni projekt u županiji bi najradije očito odmah zaustavio radove.

HDZ po svemu sudeći postaje pluralistička stranka, dopušta razlike u mišljenju i tako državni HDZ ima pozitivno mišljenje, doduše bez konkretnih poteza potpore, jer Vlada je osigurala 562 milijuna kuna za gradnju OB Pula, a tek 4,5 milijuna kuna za OB Bjelovar, što je očito ogroman nesrazmjer potpore, ali bar dopušta županijskom HDZ-u da ima svoje ustrajno mišljenje protiv gradnje bolnice, što je naravno njihovo pravo, pa makar bili u krivu.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!