BJELOVARSKI AKTUALAC Nastavak brze ceste u sjeni afere putni nalozi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Putni nalozi sada bivšem tajniku Športske zajednice, HSLS-ovom Alenu Kiđemetu kojem je kroz putne naloge i dnevnice isplaćeno 40 tisuća kuna su i dalje bjelovarska vruća politička tema. Iako gradskoj oporbi nije uspjelo tu točku uvrstiti na dnevni red sjednice uz obrazloženje vladajućih kako je prijedlog poslan prekasno (u petak poslijepodne) da bi se stigli pripremiti materijali, svoja su pitanja postavili na aktualnom satu.
-Po čijem je nalogu Kiđemet putovao po cijeloj Hrvatskoj? Jesu li putni nalozi imali valjane priloge poput računa za cestarine? Zašto se to pitanje ne želi riješiti transparentno? Koliko je tajniku i osobi koja ga je naslijedila na ime putnih naloga isplaćeno od četvrtog prosinca prošle do petog lipnja ove godine? – redom su pitanja “ispaljivali” oporbeni Mirjana Horvatić, Sabina Oltra Botinčan, Željko Pavleković i Davorin Posavac.
Kiđemet je na putovanja odlazio temeljem putnim naloga izdanih od Športske zajednice i odobrenih od predsjednika Željka Maletića, odgovorila je pročelnica Službe za unutarnju reviziju, Nikolina Raknić Ristić. Športska zajednica Grada Bjelovara je neprofitna organizacija kojoj Grad nije osnivač i ne može provjeravati proces izdavanja putnih naloga niti provoditi istrage, nastavila je Raknić Ristić, ali i naglasila kako je s obzirom na to da Grad Bjelovar financira rad Športske zajednice poduzeo sve mjere koje jesu u njihovoj nadležnosti te da nisu pronašli ništa sporno.
-Nismo utvrdili nepravilnosti u ispunjavanju putnih naloga, a od strane neovisne revizorske kuće je izvršen uvid za 2018. i 2019. kojim nisu utvrđene nepravilnosti u financijskom poslovanju – navela je Raknić Ristić i dodala kako će pitanje koliko je od prosinca prošle do lipnja ove godine isplaćeno na ime putnih naloga i dnevnica proslijediti Športskoj zajednici. Njene je riječi potvrdio i gradonačelnik Dario Hrebak koji je potom prst upro u Bjelovarsko-bilogorsku županiju i gradske vijećnike koji podržavaju županijsku vlast, a koja prema Hrebaku, ne slijedi bjelovarski primjer transparentnosti.
-Ja ne mogu vidjeti kako naš župan troši županijski novac, ja ne znam ni koristi li gospodin Posavac bicikl da dođe na posao jer su službeni automobili Bjelovarskog sajma prodani, a ne mogu znati ni je li istina da je gospodin Pavleković koji se kune u transparentnost župana “stisnuo” da zaposli njegovu suprugu promjenom sistematizacije cjelokupne ustanove – nije političke rivale štedio Hrebak i time zaključio temu putnih naloga na aktualnom satu. Nova runda se može očekivati na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća jer je najavljeno da će se ta tema onda uvrstiti na dnevni red.
Puno manje strasti je izazvala još jedna tema koja uvijek izaziva puno pozornosti – brza cesta do Zagreba. U kojoj je fazi dionica od Farkaševca prema Gudovcu zanimalo je HSLS-ovog Gorana Romeka, a dobre vijesti je iznio Hrebak koji je rekao kako su bageri već tamo.
-Javna nabava je završena, izvođač, a radi se o tvrtki Zagorje Gradnja, je uveden u posao. Procijenjena vrijednost radova je 130 milijuna kuna i gradi se pet kilometara ceste prema Bjelovaru. Dakle gradi se, nije na papiru i nećemo tamo vjerojatno dolaziti sad u izborno vrijeme, sjeckati vrpcu i gledati livadu već su krenuli ozbiljni radovi – obavijestio je vijećnike Hrebak i napomenuo kako je za preostalih 12 kilometara od Breze do Velikog Korenova riješeno 70 do 80 posto imovinsko-pravnih odnosa i dokumentacije, a ti bi radovi, vjeruje Hrebak, trebali krenuti sljedeće godine.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!