DAN ŽUPANIJE Protekla godina ispunjena milijunskim projektima, a takva će biti i iduća, tvrde iz BBŽ

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarsko-bilogorska županija danas obilježava Dan županije. Prvi put u 27 godina Županija na svoj poseban dan nije održala sjednicu županijske skupštine. Iako je ovoga puta svečanost bila nešto skromnija, čelni ljudi Županije prisjetili su se poginulih branitelja položivši vijenac na spomen područje u središnjem gradskom parku u Bjelovaru. Nakon odavanja počasti, župan Damir Bajs sa suradnicima je istaknuo sve postignute projekte u proteklih godinu dana, ali i najavio sve ono što tek treba biti ostvareno. Protekla godina bila je ispunjena brojnim projektima od kojih se najviše ističu oni u zdravstvu i školstvu. Nakon što se županija uspješno izborila s epidemijom, na red su došle nove mjere za očuvanje radnih mjesta.

– Tijekom pandemije koronavirusa koja je obilježila ovu godinu, imali smo samo jedan cilj, a to je zaštititi zdravlje stanovnika Bjelovarsko-bilogorske županije. Ponosan sam na sve one koji su sudjelovali u tom zahtjevnom poslu. Međutim, ne smijemo zaboraviti da je korona ostavila trag u ekonomiji i gospodarstvu naše županije. No, u dogovoru s našom Gospodarskom i Obrtničkom komorom provodimo niz mjera s kojima, uz zdravlje, branimo i radna mjesta. Osim toga, Bjelovarsko-bilogorska županija postala je najveći investitor u Republici Hrvatskoj u ovom dijelu prostora. Imamo gotovo 500 milijuna kuna ugovorenih radova koje možemo financirati. Ugovorenim radovima u području građevinarstva tako ćemo pomoći svima onima koji su se našli u teškim trenucima. Snašao nas je još jedan problem, a to je pitanje cestovnog prijevoza, posebice tu ističem Čazmatrans kao najvećeg prijevoznika u Hrvatskoj – rekao je župan, Damir Bajs.

Iako su zbog epidemiološke situacije nastali određeni problemi, župan se dotaknuo i onih lijepih vijesti. Najznačajnija završena ulaganja su izgradnja pruge Sveti Ivan Žabno – Gradec, energetska obnova zgrade bolnice i stomatologije, obnovljeni su Domovi zdravlja diljem županije, a osigurano je i preko 30 milijuna kuna za regionalni projekt Centra kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar. No, dobrim vijestima tu nije kraj.

– Imamo niz projekata koji su trenutno u tijeku, ali ipak bih istaknuo dva koja mi se posebno sviđaju. Riječ je o projektu u Velikom Trojstvu i u Daruvaru gdje se dograđuju škola i vrtić. U 2019. godini izglasali smo najveći proračun koji smo do sada imali, oko milijardu i 200 milijuna kuna – ističe Bajs.
Između ostalog, 44 objekta na području županije uključena su u projekt energetske obnove, a u tijeku je izgradnja nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!