POTPORE GRADA Ne smije se štedjeti na poljoprivrednicima, poručuju!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski poljoprivrednici, njih 95, dobilo je svoje potpore male vrijednosti. Potpore je osigurao Grad Bjelovar i to u ukupnom iznosu od 252 tisuće kuna. Sukladno tome, predstavnici Grada podijelili su odluke o isplati potpora za 56 pčelara, 26 uzgajivača konja pasmine gidran, 12 zakupaca za prodajna mjesta na Gradskoj tržnici te za jednoga stočara koji se bavi mliječnim govedarstvom.

– Orijentirani smo prema našim malim poljoprivrednicima i OPG-ovima, držimo vas kao kap vode na dlanu jer smo svjesni, pogotovo u ovim okolnostima koronakrize, koliko je važna domaća proizvodnja, svjež proizvod i mali poljoprivrednici koji u ovoj globalizaciji sve teže uspijevaju proizvoditi svoje proizvode. S druge strane, proizvodi naših poljoprivrednika uopće se ne mogu mjeriti s onim proizvodima koji nam dolaze ili iz uvoza ili s velikih farmi. Drago mi je i da smo krenuli i putem osnivanja naše poljoprivredne zadruge jer ćemo tako biti još jači, a naši proizvodi lakše će se plasirati na neke druge stolove – rekao je gradonačelnik, Dario Hrebak.
Prva zatvorena potpora je ona za pčelarstvo, no postoji mogućnost ponovnog otvorenja Javnog poziva, napominje Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Bjelovara, Sonja Novak.

– Prva potpora koja je zatvorena jest ona za pčelarstvo, no s obzirom na to da smo na Vijeću donijeli odluku da se, ako se ukaže potreba i manjak interesa za određene mjere, one mogu preseliti u mjere koje su traženije. Stoga postoji mogućnost da ćemo ponovno otvoriti Javni poziv za pčelare. Najveća iskoristivost mjera jest tamo gdje su udruge – rekla je Novak.
Grad Bjelovar u ovoj je godini osigurao 759 tisuća kuna za 19 različitih potpora namijenjenih poljoprivrednicima tako da je još oko pola milijuna ostalo za nastavak Javnog poziva. Na poljoprivrednicima se ne smije štedjeti jer upravo oni generiraju bjelovarsku poljoprivredu – zaključio je Hrebak. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!