AKCIJA DARIVANJA KRVI Iz Crvenog križa pozivaju građane da se odazovu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski Crveni križ ovog tjedna provodi akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija traje od jučer, a svi oni koji žele darivati krv, mogu se odazvati još danas, sutra te u petak. Gdje se svi darivatelji krvi mogu odazvati četverodnevnoj akciji, kazala je ravnateljica Crvenog križa, Vida Malek.
FOTO: CRVENI KRIŽ BJELOVAR
– Darivatelji se akciji mogu odazvati od 10 do 17 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar u ulici 108. puka 1 – rekla je Malek.
Zalihe se smanjuju, a krvi uvijek treba, poručuje ravnateljica i ističe kako u prosjeku po danu prikupe stotinjak doza dragocjene tekućine.
– Pozivamo sve darivatelje krvi da se odazovu ovoj akciji, posebno one osobe koje imaju želju tek postati darivatelji. Pridružite nam se na našim akcijama – kaže Malek.
Za sve one koji tek žele postati darivatelji, važno je da su punoljetne osobe, zdrave, a prilikom dolaska provjerit će im se krvni tlak i šećer u krvi. Inače, godišnje se održi više ovakvih akcija.
– Mi godišnje imamo osam akcija koje su raspoređene svaki ili svaki drugi mjesec po tri ili četiri dana u tjednu. Ovaj tjedan akcija traje četiri dana, s time da je akcija zbog praznika, prebačena sa četvrtka na petak – ističe Malek.
Budući da dragocjene tekućine koja će zasigurno nekome spasiti život nikada nije dosta, iz Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar nadaju se i ovog puta dobrom odazivu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!