BAJS UZVRAĆA HDZ-u: I BBŽ treba državno vođene projekte!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na adrese medija stiglo je novo priopćenje, ono župana Damira Bajsa u kojem se osvrće na napade HDZ-a kako je Restart koalicija sastavljena od lopova i provalnika. Prenosimo ga u cijelosti:
Priopćenje HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije počinje sa citiranjem župana Damira Bajsa „Bernardić zna dobivati izbore, a kada treći put dobije povjerenje građana, bit će bolji premijer“. Ako su već citirali župana Bajsa mogli su onda staviti cijelu izjavu, a ona glasi:
U srazu politike za sada se Bernardić pokazao kao bolji političar od Plenkovića koji je u proteklih par godina pokazao svoje domete, a građani Bjelovarsko-bilogorske županije, kao i susjednih županija, od toga nisu imali puno koristi. O premijeru kao i uvijek odlučuju građani Hrvatske – birači. Obojica su predsjednici dvije najveće političke stranke u Hrvatskoj i do sada su dva puta vodili svoje stranke na državnim izborima. I za europarlamentarne i za predsjedničke izbore HDZ je najavljivao uvjerljivu pobjedu oba puta je izgubio. Stoga, očito je da Bernardić zna dobivati izbore, a kada treći put dobije povjerenje građana bit će bolji premijer, jer će ga izabrati većina birača, što pokazuju sadašnje ankete, ali i prijašnji izbori. A ako zna kako dobiti povjerenje građana kroz izbore znat će i kako voditi hrvatsku Vladu“, rekao je župan Bajs.
Kao i u nogometu uvijek možemo naći razlog zašto su naši izgubili. Sudac, vrijeme, publika samo su neki, ali HDZ ne spori da je izgubio.
Kada po tko zna koji put govore o gradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, od ukupne vrijednosti 272 milijuna kuna – 70 milijuna kuna nije dala Vlada Republike Hrvatske, nego se radi o sredstvima Europske unije na koja se kandidirala Opća bolnica Bjelovar, a za sufinanciranje projekta Vlada je dala 4,5 milijuna kuna.
Iz intervjua koji je župan Bajs dao Jutarnjem listu je potpuno razvidno da je rekao da se sadašnji premijer pozitivno očitovao na projekt bolnice, za razliku od županijskog HDZ-a koji je uvijek bio protiv bolnice što je dokazao nebrojenim tiskovnim konferencijama i priopćenjima što uključuje vjerojatno i ovo zadnje.
Međutim, pozitivno očitovanje je jedno, a konkretna potpora drugo. Tako je za Opću bolnicu Pula pomoć od strane Vlade bila sveobuhvatna u vidu 562 milijuna kuna, a mi smo od Vlade za izgradnju naše bolnice dobili 4,5 milijuna. Kada sadašnji premijer dođe u Istru onda se može pohvaliti, ne samo financiranjem gradnje njihove bolnice, nego i recimo proširenjem Istarskog ipsilona, projekta vrijednog preko 2 milijarde kuna, za još dvije trake.
To je ono što Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nedostaje – državno vođeni projekti, jer dok se u Istri grade 4 trake u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema ni dvije.
O ostalim navodima mislimo da je bespredmetno se i očitovati.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!