SPORTSKA INFRASTRUKTURA Novo ruho prostorije NK Brezovac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Uspješno je nastavljena obnova sportske infrastrukture grada Bjelovara. Tako su, između ostalih projekata, završeni radovi dogradnje prostorija Nogometnog kluba Brezovac. U suradnji s Nogometnim klubom i mjesnim odborom, Grad se pobrinuo da dotrajale klupske prostorije postanu prava oaza druženja. Cijela projektna dokumentacija i sama dogradnja iznosile su 273 tisuće kuna, ali radovi na ovome neće stati, napominje gradonačelnik Dario Hrebak.

– Radovi će se ovdje nastaviti jer sve smo dogovorili u jednom paketu. Zajedničkom suradnjom tako će se napraviti i dodatni teren s umjetnom travom kako bi se infrastruktura podigla za još jednu razinu. U Brezovcu je jedan izuzetno dobar rad s mladima, uspješno se razvija nova omladinska škola koja postiže i dobre rezultate. Zadnjih nekoliko godina, Brezovac se zaista dignuo i u radu s mladima, ali i općenito u radu mjesnog odbora – rekao je Hrebak.
Na prostoru gdje je sada smješten novi objekt, nalazio se stari vagon koji je u Brezovac dopremljen davne 1983. godine. No, taj simbol kluba koji će uvijek zauzimati velik dio klupske povijesti, više nije bio primjeren, ističe predsjednik mjesnog odbora Brezovac i tajnik kluba, Goran Sabljić.

– U dosadašnjem prostoru više nije bilo struje niti grijanja, zato smo bili primorani ići na nešto novo. Gradonačelnik nam je izišao u susret i mi smo mu na tome jako zahvalni. Grad je investirao krovište, fasadu, stolariju te kompletno unutarnje uređenje uz okoliš. Svoj dio klub je riješio iz vlastitih sredstava i donacijom sponzora. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u izgradnji – kaže Sabljić.
Preuređenje je uvijek bilo u planu, no glavno pitanje uvijek su bile financije.

– Da nam Grad Bjelovar nije pomogao, napravili bi možda tek jedan dio radova koji također zahtijevaju pozamašne iznose. Veliko hvala Gradu, ali i izvođaču radova, Demaring d.o.o. Bjelovar te Prostoru EKO jer su bili izuzetno korekti i pomogli su i više nego što je bilo dogovoreno prema troškovniku. Na ovome nećemo stati jer brojimo preko stotinjak mladih nogometaša što nas svrstava na treće mjesto iza većih klubova Bjelovara i Ždralova – ističe predjednik Nogometnog kluba Brezovac, Milan Štefanac.
Osim navedenih uspješno provedenih radova, onih potrebnih u Brezovcu još uvijek ima. Sve mjesne odbore, pa tako i Brezovački, muči problem kanalizacije, a Brezovac se nada i nastavku nogostupa glavnom Garešničkom ulicom. Zbog čvrstog obećanja gradonačelnika, Sabljić vjeruje kako će i ti problemi uskoro biti riješeni. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!