VAŽNO OBILJEŽAVANJE Za iduću godinu imaju drugačije planove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Za razliku od prethodnih godina, svoj Dan Općine ovih su dana nešto skromnije proslavili u Đulovcu. Poznate okolnosti pandemije spriječile su veća okupljanja i druženja, ali na poginule Đulovčane nije se zaboravilo. Dan općine koji se slavi na blagdan Duhova održan je u obiteljskom okruženju jer taj dan žitelji smatraju i obiteljskim praznikom, kaže načelnik Drago Hodak.
Načelnik Drago Hodak
– Ove godine nije bilo nikakvih službenih protokola. Samo je održana misa u našoj crkvi Svetog duha te su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Centralnom spomen obilježju. S obzirom na trenutne okolnosti, mislimo da je to bilo primjereno, ali isto se tako nadamo da će sljedeće godine biti puno bolje – rekao je Hodak.
Puno boljoj situaciji načelnik se nada i zbog brojnih općinskih projekta za koje je, smatra, važno da se obilježe. Tako je Općina, usprkos koronakrizi, završila četiri i pol milijuna kuna vrijedan projekt obnove doma u Velikim Bastajima financiran iz Mjere 7.4. Osim toga, gradi se novi vrtić, ali i misli na mještane kojima je potrebna osnovna infrastruktura poput vodovoda i asfaltirane ceste. Zbog blizine datuma održavanja Dana državnosti i Dana općine, planovi za sljedeću godinu nešto su drugačiji.
– Uzet ćemo u obzir datum 30. svibnja kada se obilježava Dan državnosti. Zato ćemo neke manifestacije prebaciti s nedjelje na dan prije. Vjerujem da će mještani znati proslaviti novi stari praznik koji je uoči Duhova – kaže Hodak.
Iako je ovogodišnji Dan općine protekao bez svečanih tonova, načelnik, ali i svi mještani, nadaju se pravoj proslavi koju će realizirani projekti samo dodatno uljepšati. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!