VIKEND NA CESTAMA Zabilježena 173 prekršaja, osam nesreća i jedan poginuli

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Tijekom vikenda se na području Bjelovarsko-bilogorske županije dogodilo osam prometnih nesreća. U jednoj je poginuo 63-godišnji motociklist, dok je u jednoj jedna osoba je teško ozlijeđena. K tome, službenici PU Bjelovarsko-bilogorske za vikend su nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu – alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Pritom su utvrdili ukupno 173 prekršaja. Među njima je bilo čak 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih jenajveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,16 g/kg izmjerena kod 26-godišnjeg vozača osobnog automobila u Daruvaru. Evidentirano je i 90 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja,a najveća, od 137,7 km/h je izmjerena je u Bjelovaru, i to na dionici kolnika gdje je ograničenje 80 km/h. Zabilježeno je i 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te 29 ostalih prekršaja.
-Uz kontinuirane vikend kontrole, policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su u petak poslijepodne proveli i županijsku akciju koja je prvenstveno bila usmjerena na prekršaje biciklista. Od 20 kontroliranih vozača bicikla za njih 5 je utvrđeno da su u prekršaju. Jedan vozač bicikla nije se u slučaju smanjene vidljivosti kretao kolnikom označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom. Trojica biciklista su se nepropisno kretala kolnikom dok je jedan bio pod utjecajem alkohola. Za prekršaje biciklistima su izdana upozorenja dok je biciklistu koji je bio pod utjecajem alkohola naplaćena novčana kazna u iznosu od 500 kuna. Desetorici biciklista su uručeni reflektirajući prsluci, prvenstveno zbog njihove sigurnosti – izvijestili su iz bjelovarsko-bilogorske policije.
Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život – poručuju iz policije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!