MILIJUNSKI PROJEKT Napreduje obnova škole i izgradnja vrtića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Manje od godinu dana je prošlo otkako je iskopana prva lopata na izdanju dječjeg vrtića u Velikom Trojstvu. Projekt je to koji uz dogradnju Osnovne škole Veliko Trojstvo košta gotovo 14 milijuna kuna i u tu će lokalnu samoupravu donijeti znatno viši standard predškolskog i školskog obrazovanja. Više informacija otkriva načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić.
– Sve se radi u rokovima, a rok je 10. srpnja. Ovaj tjedan montira se kuhinja, a tjedan iza toga dolazi oprema za vrtić. To je nekakvo finale jer sva je infrastruktura priključena – rekao je Kovačić.
Iza toga će uslijediti pregledi objekta i to svih onih službi koje su nužne. Uz građevinske radove, nadgledat će se i pedagoški standardi. Inače, Veliko Trojstvo nekad, na samom početku osnivanja Općine imala je dječji vrtić i to zajedno s Gradom Bjelovarom. Zbog opadanja broja djece, on je zatvoren, a sve ove godine, Općina Veliko Trojstvo sufinancira smještaj mališana u bjelovarskim vrtićima i to s tisuću kuna po djetetu. Općini je to trošak od oko 30 tisuća kuna mjesečno. Novi dječji vrtić koštat će ih i više, no na taj su rizik spremni.
Načelnik Ivan Kovačić
– Ne radimo samo mi vrtić tako da nećemo samo mi biti problem, bude li financijskih problema, bit će ih u cijeloj državi, no izlaz će se naći. Već je postojao plan Ministarstva demografije da se pomogne jedinicama lokalne samouprave. Čak se išlo do toga da bi država platila ukupan iznos troška za djelatnike, a to je 80 posto – ističe Kovačić.
Kovačić je svjestan da je trenutno situacija nezavidna, a vrijeme pred izbore i koronakriza nose rizike. Kako god bilo, načelnik je uvjeren da je ovaj projekt bilo nužno napraviti. To mu govore brojke, odnosno sve više mladih obitelji koji s djecom dolaze u Veliko Trojstvo pa nema dvojbe da će ovaj projekt biti isplativ i svim sljedećim generacijama na kojima život ostaje.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!