DOM ZDRAVLJA BBŽ Stigla nova vozila za patronažnu službu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Voznom parku Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije na usluzi stoje nova tri osobna vozila za potrebe patronažne službe. U suradnji sa županijom, Dom zdravlja nabavio je vozila vrijedna 230 tisuća kuna čime se nastavilo redovito obnavljanje voznog parka. Uz tri nova vozila, županijski Dom zdravlja trenutno raspolaže s 24 vozila za potrebe patronažne službe od kojih svaki na godišnjoj razini prijeđe pet do sedam tisuća kilometara. Zbog česte upotrebe vozila na terenima, vozni par mora se obnavljati jer što je više obnavljanja, to je manje popravaka, napominje ravnateljica Doma zdravlja, Ljubica Čaić.
Župan Damir Bajs
– Nova tri vozila vrijedna su 230 tisuća kuna s PDV-om. Ta sredstva nabavljamo iz tako zvanih decentraliziranih sredstava koja svake godine dobivamo od Županije. Prema potrebama Doma zdravlja i naših djelatnosti, na godišnjoj razini radimo plan za nabavku. Patronažnim sestrama nova će vozila daleko olakšati obilazak terena jer normativ je po četiri tisuće i 700 pacijenata, a svaka sestra pokriva određeni teren. Dva auta nalazit će se u Bjelovaru dok jedan ide u Garešnicu – kaže Čaić.
Patronažnim sestrama ključeve novih auta predao je župan, Damir Bajs.

– Bjelovarsko-bilogorska županija, u ovom slučaju Dom zdravlja, radi na obnavljanju tehnike i opreme. Mi ćemo u 2020. godini obnoviti niz vozila te osigurati druge potrebne medicinske aparature. Mislim da je važnost patronažnih sestara svakome tko se imao prilike s njima susresti, itekako jasna. Zato je na nama da im osiguramo sigurno vozilo za dolazak pacijentu. Pred nama je još nabava novih laboratorijskih uređaja – rekao je Bajs.
Potrebe Doma zdravlja kontinuirane su, tako da se rješavaju svake godine. Ova nabava nije kraj jer već iduće godine stariji auti zamijenit će se za nove, sve ovisi o potrebama i mogućim sredstvima – zaključuje ravnateljica. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!