SPORTSKI PROJEKT Za 22 milijuna stiže multifunkcionalni stadion

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Tisuću sjedećih mjesta, umjetna trava, parkiralište, kafić – sve to pa i mnogo više dio je budućeg bjelovarskog stadiona vrijednog 22 milijuna kuna. Da je Grad Bjelovar ozbiljno ušao u cijelu investiciju, potvrđuje i detaljna prezentacija predstavljena u bjelovarskoj Gradskoj upravi. Stadion će se graditi u tri faze: prva faza odnosi se na zgradu tribina, druga faza je glavno nogometno igralište i uređenje okoliša dok se u trećoj fazi planira parkiralište. Za 22 milijuna tako se dobiva sve, ističe gradonačelnik, Dario Hrebak.

– Sve dobivamo za 22 milijuna kuna, i parking, i stadion, i dio vezan uz same tribine te uređenje okoliša, sve ono što bi mali multifunkcionalni stadion s uvjetima za Drugu hrvatsku ligu i trebao imati. Stadion će s druge strane biti pripremljen za dogradnju još jednih tribina ako će to biti potrebno u budućnosti. Ovih dana na Gradskom stadionu završava se i postavljanje umjetne trave. Teren s umjetnom travom prvi je takav na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a to dovoljno govori koliko smo nerazvijeni po pitanju nogometne infrastrukture – rekao je Hrebak osvrnuvši se pritom i na komentare oporbenjaka.

– Ne mogu vjerovati da postoji tolika neukost kod naših oporbenjaka, ali i nažalost, dijela medija koji predbacuju što se stadion ne gradi iz EU fondova, a dobro znaju da nema niti jednog stadiona u Hrvatskoj koji je izgrađen iz EU fondova, ako ne podrazumijevamo stadione u kojima su i vatrogasna spremišta, multikulturalni centri i slično. Takvih stadiona ima po manjim ruralnim mjestima i to su stadioni do 10 milijuna kuna. Ovo je ipak stadion koji je primjeren bjelovarskim potrebama – ističe Hrebak.

Ovaj hvalevrijedan projekt, ispred Nogometnog kluba Bjelovar pozdravio je Momir Ljubić.

– Nama će stadion definitivno omogućiti kvalitetniji rad s našim mladim nogometašima koji će, nadam se, jednog dana uspjeti izboriti drugu ligu, kasnije ćemo vidjeti što će biti. Nama će to biti svojevrsna okosnica rada za još bolju kvalitetu – rekao je Ljubić.

Grad bi 15. srpnja trebao imati glavni projekt sa završnim troškovima, a nakon što se zatraži građevinska dozvola, usporedno se može raspisati i javna nabava. Ukoliko sve bude provedeno prema planu, izgradnja stadiona trebala bi krenuti 1. listopada dok je rok cijele provedbe godina dana – zaključio je gradonačelnik. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!