SDP VEĆ PLANIRA VLADU U ministarskoj fotelji Jaić ili bivši partner MOST-a?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Izbori su za točno tri tjedna, a jedino što je ovoga puta sigurno kad je riječ o toj temi jest da će biti krajnje neizvjesni. Unatoč tomu, trenutno vodeća oporbena stranka, SDP, sa svojim partnerima unutar Restart koalicije, već je počela sa sastavljanjem prijedloga za potencijalnu Vladu. Kako piše Tportal, kandidati su manje-više poznati, a među njima se spominju i neka imena iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Tako je i u nacionalnim medijima potvrđeno ono o čemu se već neko vrijeme šuška na lokalnoj političkoj sceni – da je Tihomir Jaić, šef bjelovarsko-bilogorskog SDP-a  i predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika izgledni kandidat za ministra poljoprivrede u slučaju da Restart pobjedi. Navodno se u zamjenu za takvu priliku Jaić pristao spustiti na deseto mjesto na listi za parlamentarne izbore u drugoj izbornoj jedinici. On sam to nije želio komentirati, tek je putem društvenih mreža poručio kako je SDP daleko od bilo kakvog sastavljanja kadrovskih križaljki.

-Iznimno je velika čast naći se u probranom društvu za funkciju ministra poljoprivrede, ali ništa od toga u ovom trenutku. Niti SDP ima konačni prijedlog, niti vodimo službene razgovore oko ministarskih mjesta. No, SDP ima daleki put pred sobom, zadobiti povjerenje naših građana na izborima 5. srpnja – napisao je na Facebooku.

Uz Jaića, kao pretendent za istu funkciju spominje se i Grubišnopoljac Sebastijan Svat, koji se nedavno u SDP vratio nakon kratkotrajne suradnje s MOST-om, ali i glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas, koji je po struci agronom. Ipak, naši izvori bliski SDP-u tvrde kako je on izgledniji kandidat za mjesto ministra unutarnjih poslova.

Uz Branka Grčića i Rajka Ostojića, Bernardić kao jednog od potpredsjednika svoje potencijalne Vlade navodno vidi šefa HSS-a Krešu Beljaka, a od zvučnijih imena iz središnje Hrvatske je i ono Zvonimira Mršića koji se spominje kao potencijalni čelnik novog ministarstva koje bi trebalo nositi naziv Ministarstvo razvoja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!