BOLNA TOČKA Nerazvrstane ceste osiromašuju općinske proračune

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Kao i mnoge druge lokalne samouprave, i u Općini Veliko Trojstvo muku muče s cestama i njihovom obnovom. Općina u ovom trenutku raspolaže s 45 kilometara nerazvrstanih cesta od kojih bi nužno trebalo obnoviti najmanje 10-ak kilometara njih. Ako se uzmu u obzir svi troškovi, za redovna održavanja cesta, godišnje iz općinskog proračuna odlazi između 200 pa sve do 500 tisuća kuna. No, ne stvaraju problem samo nerazvrstane ceste kojima upravljaju općine. Tu su i županijske ceste, a jedna od njih koja se što prije mora obnoviti je i cesta od Velikog Trojstva kroz Maglenču prema Šandrovcu.
– Obećanje da ćemo obnoviti cestu dano je prije korone. Jasno je da se tu trebaju uložiti veliki novci, no mi nekih posebnih i obilnijih izvora prihoda nemamo, osim šumskog doprinosa – kaže načelnik, Ivan Kovačić.
Načelnik Ivan Kovačić
Inače, Općina je u posljednjih tri godine uložila najmanje 300 tisuća kuna u legalizaciju i ucrtavanje svih cesta koje dotad nisu bile imovinsko – pravno riješene. Naime, taj korak preduvjet je da se Općina može javiti na neki od raspisanih natječaja i potražiti sredstva za financiranje iz nekog drugog izvora, a da nije općinski proračun.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!