GRAĐANSKA INICIJATIVA Nastavlja se “nova – stara” priča o novoj školi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Građanska inicijativa za izgradnju područne škole Sjever počinje prikupljati potpise kako bi se u tom dijelu Bjelovara sagradio područni objekt Četvrte osnovne škole. Ta je škola sada prenapučena jer dok državni pedagoški standard preporučuje 350 učenika u jednoj smjeni, u toj školi u dvije smjene nastavu pohađa gotovo 800 učenika. Izgradnjom škole bi se mogla organizirati jednosmjenska nastava, lakše bi se organizirale izvannastavne aktivnosti, ali i kabinetska nastava. Na jesen upravo u tom dijelu slijede novi izazovi, napominje predstavnica inicijative, Marina Balen.
– U postojeći kurikulum još ulaze izborna nastava informatike od prvog do četvrtog razreda. To znači da se primjerice, u IV. Osnovnoj školi u redovni raspored trebaju staviti 32 sata više – kaže Balen.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak poručuje kako škola na sjeveru grada nije prekrižena jer su i u Gradu, ističe, svjesni toga da Bjelovar treba još jednu školu.
– Mi smo pokrenuli projektiranje što znači da na tom području moramo kupiti još jedno zemljište koje košta u milijunima kuna – kaže Hrebak.
Gradonačelnik Dario Hrebak
Cijela investicija je teška 70 milijuna kuna, pa Hrebak očekuje pomoć države. Građanske inicijative pozdravlja, ali bi trebalo reći koja stranka stoji iza njih, kaže Hrebak aludirajući na Stranku s imenom i prezimenom. Balen odbacuje tvrdnje da je riječ o predizbornom zahtjevu s obzirom na to da su se potpisi, podsjeća, prikupljali i 2014. Pozdravlja to što Bjelovar nije zaboravio na školu na sjeveru, ali:
– Već godinama pričamo o izgradnji upravo te škole, od 2011. godine. Ako se ne varam, 2013. godine napravljen je idejni projekt na koji je Ministarstvo dalo svoju suglasnost – kaže Balen.
I od tada sve stoji. Kako bi projekt pokrenuli, građanska inicijativa želi prikupiti 3306 potpisa kako bi o izgradnji Područne škole Sjever raspravljalo Gradsko vijeće. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!