OBILAZAK U školstvo na području G. Polja ulaže se 20 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima, u pratnji ravnateljice OŠ „Ivana Nepomuka Jemeršića“ Grubišno Polje Snježane Šeliš, obišao je radove na energetskoj obnovi Područne škole Ivanovo Selo.
Riječ je o projektu vrijednom 1,4 milijuna kuna koji podrazumijeva postavljanje vanjske ovojnice, izolaciju stropova i podova, zamjenu vanjske stolarije, obnovu krovišta, postavljanje gromobranske instalacije, postavljanje nove LED rasvjete, rekonstrukciju grijanja i druge radove.

Kada se obnova završi Bjelovarsko-bilogorska županija uložit će dodatna sredstva u radove koji ne ulaze u energetsku obnovu poput bojanja zidova, novog namještaja i slično, a osim toga školu će opremiti i novim namještajem što će pridonijeti kvalitetnijim uvjetima školovanja, prilagođenim 21. stoljeću, za učenike koji pohađaju tu malu češku manjinsku školu u Ivanovom Selu i njihove učitelje.
-Moram reći da radovi koji su u tijeku u Ivanovom Selu napreduju dobro i da očekujemo da će učenici novom školskom godinom krenuti u potpuno obnovljenu zgradu – istaknuo je župan Damir Bajs.

No, nisu to jedina ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvo na području grada Grubišnog Polja. Naime, već je završena obnova grubišnopoljske matične škole Ivana Nepomuka Jemeršića, srednje škole Bartola Kašića i školsko-sportske dvorane. Projekti su to u koje je ukupno uloženo preko 14 milijuna kuna. Raspisan je i natječaj za izvođača radova za projekt energetske obnove Područne škole u Velikim Zdencima vrijedan 3,5 milijuna kuna.
-Škola u Ivanovom Selu koja se obnavlja, 60-ih godina prošlog stoljeća imala je oko 150 učenika. Danas, nažalost, hodnicima u Ivanovom Selu trčkara tek šestero djece. No, kada obnova završi, nadam se da će nova zgrada biti dodatan poticaj mještanima svih okolnih naselja da upisuju svoju djecu upravo ovdje – istaknula je ravnateljica Šeliš.
Zbrojem svih tih investicija Bjelovarsko-bilogorska županija pokrenula je građevinski investicijski boom u gradu Grubišnom Polju ulaganjem samo u školstvo europskih i vlastitih sredstava od gotovo 20 milijuna kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!