ODLIČNE VIJESTI Koprivničko-križevačka postala korona free županija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije više nema slučajeva bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom, izvijestio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić. Dodao je kako su i posljednji korisnici Doma za starije i nemoćne osobe, nakon ponovljenih negativnih nalaza testiranih uzoraka, s hospitalizacije u koprivničkoj bolnici vraćeni u Dom.

Načelnik Ljubić je istaknuo kako unatoč povoljnoj epidemiološkoj situaciji na području županije  te popuštanju mjera ne smije doći do opuštanja.

Zadovoljni smo što je epidemija iza nas i što smo nakon tri mjeseca završili s ovim izvanrednim okolnostima, no potrebno je biti na oprezu i pridržavati se zdravstvenih uputa, posebice po pitanju dezinfekcije i održavanja higijenskog standarda. Stožer je pokazao da je spreman na sve situacije i ovim se putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali u njegovom radu, donatorima koji su pomogli u nabavci zaštitne opreme te posebno svim zdravstvenim djelatnicima koji su iznijeli najveći teret ove epidemijeistaknuo je Ljubić.

Što se tiče funkcioniranja zdravstvenog sustava, ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako se sve aktivnosti provode redovno i bez poteškoća te u skladu s važećim protokolima.

S obzirom da na području županije  više nema aktivnih slučajeva bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom, koordinacije će se u narednom razdoblju održavati prema potrebi, no Stožer će i dalje analizirati dinamiku i kretanja u zdravstvenoj slici županiji te ostati u pripravnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!