NOVI POŽAR Godinu dana nakon vatrene stihije, grubišnopoljski Zagrebpetrol ponovno je plamtio

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Jučer poslijepodne u 16 i 49 sati došlo je do požara u jednoj od hala grubišnopoljske poslovnice Zagrebpetrola u kojem je vatra zahvatila plastičnu oblogu krova, a koja je u potpunosti izgorjela. Na mjesto događaja izašli su propadnici Javne vatrogasne postrojbe Grubišno Polje koji su navedeni požar stavili pod nadzor i u potpunosti ugasili vatru.
-Na sreću, nije došlo do ugrožavanja ljudskih života, niti opasnosti po drugu imovinu, a po izjavi vlasnika nastupila je šteta od dva milijuna kuna. Danas će na mjestu događaja biti obavljen očevid kako bi se utvrdio uzrok požara – kazali su iz PU bjelovarsko – bilogorske.
FOTO: USTUPIO ČITATELJ
Prisjetimo se, prije točno godinu dana na istom mjestu je gorjelo. I tada je šteta bila višemilijunska, a iako je vlasnik spominjao podmetnuti požar, očevid je tada pokazao da je riječ bila o samozapaljenju otpada. Budući da se radi o tvrtci koja se bavi čišćenjem benzinskih crpki, Grubišnopoljci predvođeni gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom u strahu su od ekološke katastrofe.
FOTO: USTUPIO ČITATELJ

-Upravo sam u pripremi dopisa Državnom inspektoratu. To je drugi požar u godinu dana i građani su s pravom zabrinuti, a zabrinuti smo i mi u lokalnoj samoupravi, stoga ćemo pričekati izvješće državnog inspektorata. Cijelo požarište je blokirano da se vide uzroci požara, a nakon očevida moći ćemo više reći o cijeloj ovoj situaciji. Iako nije bio velik kao prošlogodišnji, požar nije bio niti bezazlen – zaključio je čelni čovjek grada ovu temu. Inače, Mađeruh je potvrdio kako je ogromna količina dima otišla u zrak, što po njemu itekako opravdava zabrinutost građana.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!