ASFALT ZA ŽABJAK Većina novca za projekt iz općinske kase

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Usprkos koronakrizi i slabijem punjenju proračuna, Općina Rovišće započinje još jedan novi projekt. Riječ je o projektu popravka nerazvrstane ceste u Žabjaku u duljini od gotovo jedan kilometar. Predviđena vrijednost radova je oko 600 tisuća kuna od kojih 250 tisuća sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja.
– U Garešnici smo potpisali ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja o popravku nerazvrstane ceste u Žabjaku. Radi se o centru Žabjaka u pravcu Stančića i cesti koja je u iznimno lošem stanju. Već je duže vrijeme pokušavamo obnoviti i urediti, međutim vlastitim sredstvima to je teško – kaže načelnik, Slavko Prišćan.
Načelnik Rovišća Slavko Prišćan
Iako je od Ministarstva regionalnog razvoja odobren iznos od 250 tisuća kuna, načelnik smatra da taj iznos ne može pokriti sve potrebne radove. Zato će se za ostatak neophodnog novca, morati pobrinuti sami.
– Mi ćemo iz vlastitih sredstava morati uložiti još gotovo 350 do 400 tisuća kuna jer radi se o skidanju jednog sloja ceste, preasfaltiranju, širenju ceste, postavljanju bankina te kopanju putnih jaraka. Nakon obnove, ta će cesta biti na raspolaganju mještanima na jedan sasvim drugačiji način – rekao je Prišćan. 
Spomenuti radovi samo su nastavak uređenja Žabjaka jer Općina se pobrinula da centar mjesta krae igralište, kapelica i spremište za vatrogasno vozilo. Planirano uređenje nerazvrstanih cesta, Žabjaku će dati sasvim drugačiji izgled – zaključuje Rovišćanski načelnik. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!