BJELOVARSKI PODUZETNIK Potpisani ugovori s dvije nove tvrtke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Projekt kreditiranja bjelovarskih poduzetnika nastavio se i u 2020. godini. Točnije, Grad Bjelovar nastavlja sufinancirati kamate na poduzetničke kredite iz kreditne linije Bjelovarski poduzetnik 2019. godine. Povodom toga, danas su u bjelovarskoj Gradskoj vijećnici potpisani ugovori s predstavnicima dvije tvrtke. Javni natječaj za korištenje kreditnih sredstava do iskorištenja istih raspisan je još 24. veljače, a od tada su pristigla dva zahtjeva od kojih je jedan u realizaciji, a za jedan se odluka donijela danas. Ugovor je tako potpisan s Ivanom Turkaljom iz tvrtke Image Enter te s Vinkom Urhom iz tvrtke Urh d.o.o. Gradonačelnik Dario Hrebak prisjetio se mjera vrijednih 8 milijuna kuna koje su se između ostalog, ticale i poduzetnika.

– Tri mjeseca niti jedan poduzetnik ne mora platiti niti jedan račun prema Gradu Bjelovaru. U najvećem trenutku krize, mi smo odlučili, nakon 20 godina, ukinuti prirez i doista omogućiti poduzetništvu da diše. Mislim da je to jako dobra gesta koja govori da ne smijemo ostaviti poduzetnike na cjedilu kao što smo to napravili prije deset godina govoreći o nacionalnoj razini te da je upravo sada trenutak da sve stavimo na stranu i da sa svim raspoloživim novcem pomognemo poduzetništvu da se oporavi. Vjerujem da će se poduzetništvo oporaviti, a dokaz tome su i ova naša nastojanja i investicije. Pitao sam se hoće li ikoga uopće biti na ovom natječaju, no ove dvije tvrtke koje su se javile, već su veliko ohrabrenje – rekao je Hrebak.

Tvrtka Image Enter koja se bavi prodajom i servisom informatičke opreme podnijela je zahtjev za kupnju poslovnog prostora.

– U investiciju vrijednu 170 tisuća eura, mi još iz vlastitih sredstava ulažemo oko 500 tisuća kuna. Svaka potpora posebno nam je bitna, pogotovo u ovo vrijeme krize kada je teško doći do ikakvih sredstava. Kredit smo osigurali u pravo vrijeme i vrlo smo zadovoljni jer svaka kuna vrlo nam je važna – rekao je  Ivan Turkalj iz Image Entera.

Zadovoljan ovakvim vrstom potpore je i Vinko Urh koja će osobrenih 800 tisuća kuna uložiti u izgradnju sušare.
– Bavimo se ratarskom proizvodnjom, otkupom žitarica. Primarna djelatnost nam je ratarska proizvodnja dok će nam sušara služiti više za vlastitu proizvodnju kako bi s polja do sušare u što bržem periodu osigurali kvalitetu, postigli bolju cijenu i, naravno, bili konkurentni na tržištu – rekao je Vinko Urh.

Kreditni fond iznosi 30 milijuna kuna. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!