URUČENE SVJEDODŽBE Odgojiteljice za čistu peticu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U sklopu bjelovarskog projekta “Vrtići po želji roditelja”, Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar pružio je uslugu obrazovanja odgojiteljicama i odgajateljima. U program edukacije uključeni su engleski i njemački jezik, STEM područje-Informatike i Zdrava prehrana u vrtićima. Ukupna vrijednost 19 stručnih edukacija iznosi 790 tisuća kuna, a provedena su za 112 odgojitelja i odgojiteljica na području grada Bjelovara. Edukacije iz informatike i stranih jezika završile su 34 polaznice kojima je zaslužene diplome uručio gradonačelnik Dario Hrebak.

– Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,8 milijuna kuna pri čemu je Grad Bjelovar uz Grad Zadar najveći u državi koji je za ovaj projekt uspio povući najviše novaca. Htio bih pohvaliti svoje suradnike, Ivanu Bekavac koja je pisala projekt i Zdravka Paveca koji Ivani pomaže u provođenju samog projekta, mislim da rade odličan posao. Radi se o ogromnom iznosu novca i nema šanse da bi ikada toliko puno uspjeli uložiti iz vlastitih sredstava. Jedan dio investicije odlazi upravo na edukaciju zaposlenika vrtića. Mislim da se radi o sjajnoj prilici da se podigne razina edukacije, ali jasno je i da ulaganje u same zaposlenike diže standard. Već sam i ranije govorio da je naša namjera da sustav vrtića u Gradu Bjelovaru bude jedan od najboljih u državi, a već smo sada na dobrom putu – rekao je Hrebak.

Kreatorica projekta, Ivana Bekavac zahvalila je svima koji su sudjelovali u edukaciji.
– Hvala svima što sudjelujete na edukacijama jer smo jako puno edukacija isplanirali kroz projekt i sve ih trebamo provesti. Ne samo što na edukacijama sudjeluju odgojitelji i djelatnici iz poslijepodnevnog rada i produljenog boravka, već i odgojitelji iz primarnog programa – rekla je Bekavac.

Hvalevrijedna suradnja započela je upravo kroz edukaciju jer sva navedena obrazovna područja prilika su za razvoj i još bolje provođenje budućih projekata, poručila je ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, Zvjezdana Galkowski pritom se obrativši polaznicama.

– Vjerujem da ste naučili dosta i da vam je bilo ugodno te da ćemo sada dalje nastaviti s ostalim programima. S obzirom na to da smo radionice podijelili prema godišnjim dobima, još nam je ostala jedna radionica koju ćemo održati u jesen. Hvala vam na svemu jer koliko smo mi vi pomogli vama i vi ste nama – rekla je Galkowski.

Osim programa edukacije, ovim projektom želi se unaprijediti dosadašnji način rada uvođenjem dvije nove usluge – usluge produljenog boravka i poslijepodnevnog rada. Partneri projekta su dječji vrtići Bjelovar, Bubamara, Ciciban, Osmijeh i Pinokio. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!