BBŽ UMIROVLJENICIMA Nećemo smanjiti davanja za vaše udruge

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Svaki peti stanovnik Bjelovarsko – bilogorske županije starije je životne dobi, a kako bi kvaliteta njihova života bila na što većoj razini sustavnu brigu i skrb vodi Bjelovarsko-bilogorska županija koja za programe i projekte umirovljeničke populacije godišnje izdvaja preko milijun kuna. U vrijeme korona krize Bjelovarsko-bilogorska županija neće smanjiti izdvajanja za umirovljenike, a upravo po tim izdvajanjima vodeća je u Hrvatskoj.
Svake godine Bjelovarsko-bilogorska županija objavljuje javni poziv na koji se mogu javiti umirovljeničke udruge sa svojim projektima i programima čijim financiranjem županija postaje partner svojim umirovljeničkim udrugama na čelu s Maticom umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije.
Svakako treba istaknuti i provođenje europskog projekta u sklopu programa „Zaželi“ – „Za žene Bjelovarsko-bilogorske županije“ putem kojega 70 žena brine i pruža pomoć u kući za 350 naših sugrađana starije dobi i na taj način olakšava im svakodnevicu i pruža prijeko potrebnu pomoć.
FOTO: FACEBOOK BBŽ
Jedan od projekata koji se također odnosi na podizanje kvalitete života naših sugrađana treće životne dobi je i energetska obnova Doma za starije osobe Bjelovar, ujedno i jedna od trenutno najvećih investicija Bjelovarsko-bilogorske županije vrijedna 13,2 milijuna kuna, koja će omogućiti da život u Domu za korisnike bude još ugodniji.
Treba naglasiti i kako se za vrijeme pandemije koronavirusa Bjelovarsko-bilogorska županija posebnu pažnju posvetila zaštiti naših umirovljenika i očuvanju njihova zdravlja, jer riječ je o populaciji koja je bila najugroženija. Da je u tome i uspjela dokazuju i činjenice, jer virus se nije probio ni u jedan Dom za starije osobe u županiji, a na području županije ni jedna osoba nije preminula od koronavirusa. Župan Damir Bajs za obilaska Daruvaru, sastao se s tamošnjim umirovljenicima, a održan je i Izvršni odbor županijske Matice umirovljenika.
-Očekujemo da će i ove godine iznos koji je pripremljen za umirovljenike biti dobro utrošen. U proračunu imamo sredstva za to, mi štedimo, sli na umirovljenicim nećemo štedjeti. Meni je drago da je taj program bip dobro proihvaćen dosad i da su se udruge pomoću njega uspjele osoviti na noge – kazao je župan Bajs. S njim se složio i Željko Held, čelni čovjek matice umirovljenika Bjelovarsko – bilogorske županije.
-Spomenuo bih samo da uskoro očekujemo raspisivanje javnog poziva. To nije ništa novo, tako je već sedmu godinu zaredom. To je novac pomoću kojeg mi provodimo brojne aktivnosti – zaključio je Held.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!