JEDNOSMJENSKA NASTAVA Rezultat – svi zadovoljni, a troškovi manji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Završetkom obnove Osnovne škole u Gudovcu, u istoj je osigurana jednosmjenska nastava za 49 učenika. Grad Bjelovar za radove je uložio 224 tisuće kuna, a pomoć im je pristigla i od Erste banke čijom se donacijom od 25 tisuća kuna nabavila oprema za dodatne dvije učionice. Uz Gudovačku školu, pravo na jednosmjensku nastavu dobila je i Područna škola u Klokočevcu u koju je uloženo 113 tisuća kuna. Na zgradi škole u Kolokočevcu uređen je prostor zbornice i dijela hodnika kako bi se dobila dodatna učionica, a za 32 učenika uvedeno je i grijanje.

– Grad Bjelovar nastavlja s projektom ulaganja u obrazovanje jer Grad koji nema obrazovanja, nema niti svoju budućnost. Grad Bjelovar u zadnje dvije godine kontinuirano je radio na energetskoj obnovi škola s ciljem da sve škole na području grada budu obnovljene i da imaju osnovne uvjete za rad. Još jedan projekt već je spreman. Radi se o III. Osnovnoj školi koja je inače u iznimno dobrom stanju, no sredit ćemo dvoranu i energetski obnoviti jedan dio škole – rekao je gradonačelnik, Dario Hrebak.

Gradonačelnik se osvrnuo i na jedan od najvećih problema – nedostatak prostora. Sukladno time, jasno je kako je Bjelovaru potrebna najmanje još jedna škola.

– Krećemo u izgradnju škole na području sjevera grada koja će biti područna škola IV. Osnovne škole. Isto tako, moram naglasiti da ni to neće biti dovoljno pa ćemo nadograditi i Područnu školu u Ždralovima. Radi se dakako o milijunskim projektima – najavio je Hrebak.

Jednosmjenska nastava znači puno i učenicima i učiteljima, ističe ravnateljica III. Osnovne škole Bjelovar, Goranka Preskočil.
– Mislili smo da ove godine nećemo uspjeti pokrenuti jednu smjenu, ali uz pomoć Grada Bjelovara te donacija Erste banke i drugih sponzora, u tome smo uspjeli. Ovim projektom, znatno se smanjuju i materijalni troškovi škole jer rade svi u jednoj smjeni, tako da popodne nema potrebe za grijanjem, trošenjem struje, vode i ostalog. Uz to, hrana iz školske kuhinje donosi se jednom jer svi su učenici u školi u isto vrijeme – zaključila je Preskočil. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!