PREDSTAVLJANJE KANDIDATA Istaknuli zašto traže povjerenje birača i u narednih četiri godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Završilo je predstavljanje kandidata na listi Hrvatske demokratske zajednice za izbor zastupnika u Hrvatski sabor u 2. izbornoj jedinici. Naime, zbog zvučnih imena, ali i položaja,upravo je 2. izborna jedinica jedna od najnapetijih. To znaju i u HDZ-u gdje su upravo vodeće ljude odlučili smjestiti na listu spomenute izborne jedinice. Geografski gledano, riječ je o području koje obuhvaća istočni dio Grada Zagreba i Zagrebačke županije te cijelu Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju, a koja, prema pojedinim političkim analitičarima, najbolje održava omjere snaga na nacionalnoj razini. U drugoj izbornoj jedinici uvijek je ‘gusto’, a na svakim izborima najžešća bitka se vodi između HDZ-a i SDP-a i njihovih partnera.

Ako je vjerovati dosadašnjim anketama, gusto će biti i na nadolazećim izborima. Još od samog početka najnovije predkampanje se zna, HDZ-ovu listu u toj jedinici predvodit će šef Hrvatskog sabora u minulom mandatu, rođeni Bjelovarčanin Gordan Jandroković. Nakon lutanja po listama nekih drugih izbornih jedinica Jandroković se na ovaj način, kako je i sam kazao, vraća doma.

Iza Jandrokovića nalazi se Miroslav Tuđman, a treće mjesto na listi pripalo je bjelovarskom gradonačelniku i predsjedniku HSLS-a Dariu Hrebaku. Nakon četvrtog mjesta gdje je Ante Deur, hrvatski vojni veteran poznat po zaslugama prilikom obrane Vukovara, na petom mjestu je aktualni ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, dok je na šestom mjestu Miro Torgergeli, predsjednik županijskog odbora HDZ-a u Bjelovarsko-bilogorskoj te iza njega Darko Sobota koji istu dužnost obnaša u Koprivničko-križevačkoj županiji. Od ostalih imena na listi tu su redom: Siniša Šukunda, Ante Plazonić, Ruža Hrga, Tomislav Okroša, Sonja Celiščak, Franciska Palić i Antun Bačić. Inače, šef HDZ-a Andrej Plenković u drugoj izbornoj jedinici računa na osvajanje minimalno šest mandata. Iz priloženog se vidi kako je u ovoj kombinaciji najbolje prošla Bjelovarsko-bilogorska županija koja bi u Saboru trebala imati troje sigurnih predstavnika.

-Veći dio svog radnog vijeka proveo sam u Bjelovaru. Kao saborski zastupnik u zadnja dva saziva Hrvatskog sabora zalagao sam se ponajprije za projekte koji su važni za razvoj Bjelovarsko – bilogorske županije, ali i za susjedne županije. Upravo je Vlada Andreja Plenkovića prva Vlada u povijesti koja je osigurala značajna i konkretna sredstva za početak gradnje bjelovarske bolnice. U ovome trenutku gradi se i Veteranski centar u Daruvaru, puštena je u promet pruga Sveti Ivan Žabno – Gradec koja je Bjelovar približila Gradu Zagrebu, no ono što je najvažnije za Bjelovarsko – bilogorsku županiju i za susjedne županije – to je izgradnja brze ceste od grada Zagreba do Bjelovara preko Virovitice i mađarske granice i druga strana preko Križevaca i Koprivnice. U mandatu ove Vlade puštena je dionica do Farkaševca i nastavljeni su radovi dalje prema Bjelovaru – istaknuo je Miro Totgergeli na predstavljanju imena 2. izborne jedinice dodavši kako je sudjelovao i pri donošenju zakona kojim je Vlada omogućila i kojim potiče proizvodnju energije za vlastite potrebe. Totgergeli je zaključio kako će se u narednom mandatu zalagati za izgradnju Hrvatske koja će biti samodostatna u proizvodnji hrane i energije. Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara i predsjednik HSLS-a koji je predstavljen kao čovjek koji je promijenio Bjelovar kazao je da želi transparentnost koju je uveo u svoj grad isporučiti Hrvatskoj.
-Naša suradnja je već postojana, dobra i traje već dugi niz godina. Sve ono što smo radili zajedno, daje mi kredibilitet da se kandidiram opet na ovoj zajedničkoj listi. Sve ono što smo u mom gradu uveli, od transparentnosti, digitalizacije, manjih poreza, sve smo to zajedno proveli kao dio koalicijskog programa. Želimo manje birokracije, a više sigurnosti i dobrih stvari za naše gospodarstvo jer ono je najbitnije za sve nas – zaključio je Hrebak koji je siguran u ponovnu pobjedu HDZ-a i HSLS-a. A u pobjedu je siguran i nositelj liste i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.
-Iznimno je bitno da prepoznamo znakove vremena u kojem se trenutno nalazimo i da našim građanima jasno kažemo što smo i kakvi smo mi, a kakva je naša politička konkurencija. Imamo mandat iza sebe koji je bio uspješan. Tri i pol godine svi važni parametri išli su gore, od rasta BDP-a, kreditnog rejtinga, zaposlenosti, plaća, turističkih sezona, dakle, Hrvatska je išla naprijed. Zatim se dogodila koronakriza koju nitko nije mogao predvidjeti, promijenila je svijet, pa tako i Hrvatsku. No, hrvatska Vlada je, predvođena Andrejom Plenkovićem, reagirala kao malo koja Vlada u svijetu. Pokazali smo iznimnu sposobnost, zaštitili smo hrvatske interese i građane od bolesti, ali i od ekonomskog udara. Našli smo dobar balans između zdravlja, ali i temeljnih sloboda. Naše brojke bolesnih i umrlih daleko su bolje od zemalja za koje smo mislili da su bolje od nas, koji su nam bili uzori. Pokazalo se da je Hrvatska predvođena ovom Vladom itekako učinkovita država, da ona nije slučajna država i da je u kriznom trenutku pronašla odgovore na dosad neviđenu krizu. Istovremeno dogodio se i potres u Zagrebu nakon kojeg smo također pronašli način kako se nositi s posljedicama – istaknuo je Jandroković koji smatra kako itekako imaju razloga tražiti novu potporu birača i za iduće četiri godine.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!