ŠKOLSTVO U daruvarsku školu ulaže se više od sedam milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Prilikom posjete gradu Daruvaru župan Damir Bajs obišao je i radove na energetskoj obnovi OŠ Vladimira Nazora Daruvar – Područnoj školi Frankopanska. Riječ je o projektu vrijednom 7.1 milijun kuna koji podrazumijeva temeljitu obnovu ove daruvarske škole koju pohađa 273 učenika, a radovi uključuju postavljanje nove ovojnice, izolaciju stropa, zamjenu vanjske stolarije, zamjenu krovišta, nove gromobranske instalacije i niz drugih radova. Kada obnova završi, Županija će uložiti dodatna sredstva u radove koji ne ulaze u energetsku obnovu poput bojenja zidova, novog namještaja i slično, sve s ciljem da učenici i zaposlenici imaju standard 21. stoljeća. Ova investicija ključna je da se podigne standard u školstvu u Daruvaru, smatra župan Damir Bajs.

-Upravo ovdje je naša investicija potrebnija nego igdje drugdje, i to zbog problema nastalih još u izgradnji. Bez obzira št je nova, ima problema s probijanjem vlage kroz zidove, a bilo je i problema kod naplata garancija za izvođenje radova – napomenuo je župan.

Energetska obnova OŠ Vladimira Nazora Daruvar-Područne škole Frankopanska jedna je u nizu investicija Bjelovarsko-bilogorske županije koja je ulaganjima u školstvo grad Daruvar pretvorila u veliko gradilište. Već je završena energetska obnova Glazbene škole Brune Bjelinskog, u dogradnji je Češka osnovna škola, a projektom energetske obnove obuhvaćene su i Matična škola Vladimira Nazora, Tehnička škola Daruvar – Strojarski praktikum, Područna škola Vladimira Nazora u Doljanima i Tehnička škola Daruvar.
Treba istaknuti kako je Područna škola Frankopanska jedna od 44 školske zgrade u županiji obuhvaćene europskim projektom energetske obnove u koji će ukupno biti uloženo 160 milijuna kuna, a obnovom škola 90 posto učenika ići će u nove, modernizirane škole – škole 21. stoljeća. Ravnateljica Kornelija Častek kazala je kako nije bilo problema prilikom izvođenja radova, a o svemu su upozorili učenike i djelatnike da imaju strpljenja.
-Mi se strašno veselimo što ćemo imati školu 21. stoljeća. Ovom obnovom naši učenici, ali i svi budući učenici će imati ugodniji smještaj, ugodnije okruženje, ali i emnergetski učinkovitiju zgradu za izvođenje nastave – zaključila je ravnateljica.
Da je ulaganje u školstvo, znanje i djecu jedan od prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije dokazuju i činjenice koje Županiju svrstavaju na drugo mjesto ljestvice hrvatskih županija kad je riječ o ulaganjima u školstvo te na drugo mjesto kada je riječ o povlačenju sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!