DVORANA EUROPSKIH PRVAKA Novo ruho imaju svlačionice i sanitarije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon prošlogodišnjih uloženih milijun kuna, Grad Bjelovar nije stao s ulaganjem u Dvoranu Europskih prvaka. Dok je spomenuti milijun potrošen za sanaciju poda i postavljenje sportskog poda sa zaštitom, ove godine s uloženih 600 tisuća kuna, riješio se problem pristupačnosti prostorija sanitarija i svlačionica osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te su uređene svlačionice za profesore i stručne sportske djelatnike. Tako je za Dvoranu Grad ove godine uložio 500 tisuća kuna, a Ministarstvo branitelja 100 tisuća kuna. Razlog radova bilo je i održavanje Svjetskog juniorskog i Svjetskog kadetskog prvenstava koje se trebalo održati upravo u Bjelovaru u osvježenoj dvorani.

– Nažalost, koronavirus učinio je svoje tako da je ovogodišnje prvenstvo otkazano, no vjerujem i nadam se da će prvenstvo biti održano u Bjelovaru 2023. godine jer tada će dvorana biti još spremnija. Uložili smo pola milijuna kuna u sanitarne čvorove i u svlačionice jer meni je nezamislivo da igramo Premijer ligu, da ovdje dolaze mnoge domaće i strane ekipe, naše cure su prošle godine igrale i Europu, a da onda ta neka slika Bjelovara padne kada ljudi uđu u svlačionice koje nisu dirane 30 godina – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak zahvalivši se i Ministarstvu branitelja koji su svojim iznosom ovaj kompleks podignuli za još jednu razinu jer sa 100 tisuća kuna, s koliko su pomogli, mi smo uredili da svlačionice budu opremljene sa svom potrebnom opremom.

Gradonačelnik napominje kako se na ovome neće stati jer, kaže, u Dvorani se još puno toga mora obnoviti kako bi svi oni koji dođu u Bjelovar znali koliku povijest rukometa grad ima. – Osim toga, dvoranu je preuzela IV. Osnovna škola tako da se i zbog tamošnjih učenika, dvorana mora dići na još veću razinu – zaključuje Hrebak.

Uz Dvoranu Europskih prvaka, u povodu početka radova na energetskoj obnovi zgrade Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara, bjelovarski gradonačelnik s predsjednikom Darkom Despotom obišao je radove na energetskoj obnovi zgrade i uređenje okoliša vrijedne četiri milijuna kuna. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!