NOVE SMJERNICE Za veće manifestacije tražite odobrenje nacionalnog Stožera!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je kako u posljednja 24 sata na području županije nema novih slučajeva oboljenja od koronavirusa te kako je svih devet pristiglih uzoraka testiranih na koronavirus negativno. Trenutno je na području Koprivničko-križevačke županije iz preventivnih razloga pod mjerom samoizolacije osam osoba koje su bile u kontaktu s osobom pozitivnom na koroanvirus.

Županijski Stožer donio je Zaključak o provođenju uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije za pružatelje socijalnih usluga koje je Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio 21. lipnja. Odlukom Županijskog stožera upute se primjenjuju i za područje Koprivničko-križevačke županije, a njome su uz Dom starije i nemoćne osobe Koprivnica obuhvaćeni i privatni domovi za starije i nemoćne, obiteljski domovi te udomiteljske obitelji s područja županije.  U koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe će se uz zabranu posjeta dodatno pojačati nadzor u provođenju mjera i postojećih epidemioloških protokola, ograničiti kretanje korisnika na unutrašnjost Doma i dvorište te će se obustaviti rad frizerskog salona, a sve s ciljem očuvanja zdravlja korisnika.

Članovi stožera, apelirali su na zaposlenike Doma i sve djelatnike koji rade u sustavu pružatelja usluga socijalne skrbi na odgovorno ponašanje i pridržavanje propisanih mjera i protokola kako u poslovnom tako i u privatnom okruženju kako bi se minimizirao rizik i smanjila potencijalna ugroza zdravlja korisnika, ali i zaposlenika.

S obzirom da su na području županije najavljena i održavanja turističkih manifestacija i sportska natjecanja, a posljednjih dana svjedočimo porastu broja oboljelih od koronavirusa, Županijski Stožer je uputito službeni dopis i preporuku gradonačelnicima i načelnicima da se spomenute aktivnosti trebaju odvijati u skladu s preporukama za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija te javnih događanja i okupljanja koje propisuju maksimalan broj sudionika u zatvorenim i otvorenim prostorima. Budući da najavljene manifestacije prema svojem karakteru okupljaju znatno veći broj sudionika od propisanog, stav je županijskog Stožera da su organizatori dužni o svemu obavijestiti Nacionalni stožer civilne zaštite RH te zatražiti suglasnost za održavanje manifestacija.

Članovi Županijskog Stožera zaključili su kako nove epidemiološke okolnosti nalažu strogo pridržavanje svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite te svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenjem zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi. Ovo se posebno odnosi na zaposlenike zdravstvenog sustava i sustava socijalne skrbi, ali i sve ostale građane te ovim putem Stožer apelira na odgovorno ponašanje kako bi se zaštitilo ne samo vlastito zdravlje, već i zdravlje svih ostalih pripadnika zajednice, a posebno najosjetljivijih i zdravstveno najugroženijih skupina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!