PROGRAM ZA DRUGO POLUVRIJEME HDZ šalje jasnu poruku – u krizi se poznaju lideri!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako su u dosadašnjoj predizbornoj kampanji nažalost u najvećoj mjeri dominirale marginalne teme kojima se u konačnici banalizira značaj predstojećih parlamentarnih izbora, Hrvatska demokratska zajednica želi fokus javnosti usmjeriti na teme koje su od životne važnosti za hrvatske građane, na one koje će odrediti hoće li naši građani sutra živjeti u boljim uvjetima, kvalitetnije i još sigurnije nego danas. U tom smislu HDZ na ove izbore izlazi s konkretnim postignućima i nedvojbenim rezultatima u prethodne tri i pol godine te građanima nudi rješenja za izazove koji će se zasigurno naći pred Hrvatskom u bliskoj i neizvjesnoj budućnosti.

Što će konkretno učiniti nova Vlada HDZ-a u drugom poluvremenu svoga mandata:

uložit će 3 milijarde kuna u modernizaciju zdravstvenog sustava, sagraditi Nacionalnu dječju bolnicu u Zagrebu i revitalizirati Imunološki zavod te osigurati samodostatnost proizvodnje cjepiva i krvnih pripravaka;

otvoriti 100 tisuća novih radnih mjesta i u to uložiti 10 milijardi kuna;

povećati minimalnu plaću na najmanje 4.250 kuna;

smanjit će stopu poreza na dohodak s 24% na 20% te s 36% na 30% za veća primanja građana;

povećati mirovine za najmanje 10% za dostojanstvenu starost umirovljenika;

omogućiti korisnicima obiteljske mirovine pravedniji način izračuna mirovine;

povećati naknadu za socijalno ugroženog pojedinca s 800 kuna na 1.500 kuna i donijeti novu strategiju borbe protiv siromaštva i socijalnog isključivanja.

Jedan od glavnih preduvjeta boljeg i kvalitetnijeg života građana, a ujedno i jedan od HDZ-ovih prioriteta je daljnji razvoj modernog i efikasnog zdravstvenog sustava. U protekle četiri godine aktualna je Vlada ulagala u unapređenje i modernizaciju hrvatskog zdravstva. Povučen je maksimalni iznos od 2,2 milijarde kuna iz europskih fondova za ulaganje u modernizaciju 29 bolnica, a pritom je ova vlada prva i jedina u povijesti koja je osigurala konkretna i značajna sredstva za izgradnju nove bjelovarske bolnice.

Osigurano je dvostruko više novca za skupe lijekove, odnosno 1,8 milijardu kuna, što je oko 1,5% državnog proračuna i dvostruko više nego 2015. godine. Rasle su i plaće sestrama i liječnicima za 20%.

HDZ je dio programa posvetio i posebno ranjivim skupinama među kojima su i blokirane i ovršene osobe. Već u prvom dijelu mandata planira se uspostaviti novi normativni okvir za ovrhu koji će osigurati bolju zaštitu dostojanstva ovršenika, uz učinkovitiji proces ispunjenja tražbine ovrhovoditelja.

Povećat će i smještajne kapacitete domova za starije za 1.500 korisnika te pojačati nadzor nad kvalitetom pružene skrbi. U svim će županijama dovršiti izgradnju skloništa za smještaj žrtava nasilja i osigurati njihovu zaštitu izdvajanjem počinitelja nasilja iz obiteljskog doma.

Ovo su vrlo konkretne mjere i po tome se HDZ razlikuje od konkurencije jer nudi kvalitetna rješenja za bolju i SIGURNU HRVATSKU.

(Sponzorirani članak)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!