SKUPŠTINA BBŽ O Bjelovarskom sajmu, promidžbi, odricanjima…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Aktualni sat današnje, 18. sjednice Županijske skupštine, obilježilo je nekoliko zanimljivih pitanja. Među njima i ono HSLS-ove Đurđice Časar o tome hoće li se županijski dužnosnici odreći dijela plaća uslijed krize uzrokovane epidemijom, kao što su to učinili dužnosnici u Gradu Bjelovaru. Župan Damir Bajs na to je odgovorio kako se on odrekao petine plaće u korist udruge Bjelovarski leptirići, a slično su, po vlastitom nahođenju, učinili i njegovi zamjenici. HDZ-ovog vijećnika Silvestra Štefovića zanimalo je zašto se na dnevnom redu aktualne sjednice ponovno nije našlo izvješće o poslovanju Bjelovarskog sajma, na što mu je Bajs odgovorio kako će uskoro biti godišnja skupština Sajma koja će, uvjerava Bajs, potvrditi pozitivno poslovanje sajma. Naime, kako je kazao, unatoč koronakrizi, Bjelovarski sajam bi uskoro Gradu i Županiji, nakon dugo vremena, trebao isplatiti dividendu od 200 tisuća kuna.

Ivan Beljan (HSS)

HSS-ov Ivan Beljan pitao je predsjednika Županijske skupštine M. Preskočila zašto je iz županijskog proračuna prošle godine na informiranje i promidžbu izdvojeno 2,8 milijuna kuna, a za poljoprivredu tek 1,7 milijun. Dakle, ustvrdio je Beljan, za promidžbu se izdvojilo 1,1 milijun više nego za resor poljoprivrede. Preskočil mu je odgovorio kako to nije točno te je kazao kako je za promidžbu potrošeno 1,5 milijuna, a na poljoprivredu više od 3,1 milijun kuna, dakle dvostruko više.

Zaiskrilo je oko pitanja HDZ-ovog vijećnika Marina Sabolovića vezanog uz naknade u predstavničkim tijelima velikogrđevačkog Kulturnog centra „Mato Lovrak“ za koje se, prema Sabolovićevim riječima, izdvaja 9 posto ukupnog proračuna. To je uzrujalo BUZ-ovog Sinišu Glavaša, inače predsjednika Upravnog vijeća KUC-a, koji u visini naknada ne vidi ništa sporno te je istaknuo kako bi većina jedinica lokalne samouprave bila sretna da je razvijena kao Veliki Grđevac. U raspravu se uključio i Boro Bašljan (HSS), koji se složio sa Sabolovićem.

Vijećnici su raspravljali i o županijskom proračunu za prošlu godinu te nalazu državne revizije kojim je Županiji za proračun 2018. izdano uvjetno mišljenje. Župan Bajs je kazao kako se to dogodilo zbog činjenice što je Županija greškom oročila 10 milijuna kuna na pogrešnom računu. Kazao je kako se takav propust dogodio i Gradu Bjelovaru koji je dobio bezuvjetno mišljenje pa je postavio retoričko pitanje kako je to moguće.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!