ZAKUHALO OKO KUC-a Glavaš i Bašljan “izvadili prljavo rublje” jedan drugome

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jedno od pitanja na aktualnom satu jučerašnje Županijske skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije koje je izazvalo dugotrajnu raspravu više vijećnika, bilo je ono HDZ-ovog Marina Sabolovića kojeg su zanimale visine naknada predstavničkih tijela Upravnog vijeća Kulturnog centra Mato Lovrak Veliki Grđevac.
– Ono što je zanimljivo je da je naknada predstavničkih tijela i upravnih vijeća 40 tisuća kuna godišnje. Prihodi su 580 tisuća kuna što je oko devet posto proračuna – rekao je Sabolović dodavši kako je to prestrašno. Budući da je i sam u jednom od Upravnih vijeća gdje su naknade daleko manje, Sabolović je istaknuo da je očito za postati predstavničko tijelo u Upravnom odjelu KUC-a potrebno biti doktor znanosti.
Sabolovićevo izlaganje nije se svidjelo BUZ-om Siniši Glavašu koji je ujedno predsjednik Upravnog vijeća KUC-a.

– Koju poruku da ti ja sad pošaljem, ja stvarno ne znam što da ti kažem kao mladom profesoru. I župan i svi ostali županijski vijećnici trebali bi biti presretni da su druge općine razvijene kao Veliki Grđevac zahvaljujući pokojnom Marijanu Dautancu. Svi vi bi bile sretni da vaše općina godišnje posjeti 80 do stotinu autobusa školske djece, bili bi sretni da imate bazen u svojoj općini jer bi ja bio sretan da imam bazen u Garešnici, a nemam – istaknuo je Glavaš dodavši kako KUC mjesečno ima po dva upravna vijeća, što je najmanje 24 vijeća godišnje. A visina naknade članova po upravnom vijeću iznosi 450 kuna, potvrdio je. Na kraju rasprave spomenuo je da bi i Hercegovac imao sportsku dvoranu da je njezin načelnik Boro Bašljan dignuo ruku za nju. HSS-ov Boro Bašljan nije mu ostao dužan.

-Žao mi je da danas nismo u Hercegovcu. Siguran sam da bi i tamo bilo jako lijepo u dvorani. Krasna je, već 10 godina traje izgradnja, vjerujte da se onda radi jako dobro – tim je riječima Bašljan započeo repliku dodavši kako je od Glavaša očekivao znatno više hvalospjeva na račun županijskih mjera i potpora gospodarstvu, a s obzirom na to da u odlukama župana stoji kako je ugostiteljski obrt Joco Glavaš s adresom Mate Lovaraka 28 krajem godine dobio 16 tisuća kuna, a dva mjeseca kasnije 15 tisuća kuna.
-Ako ta adresa nije dobra kvalifikacija za biti u upravnom vijeću i dobovati pomoć iz županijskog proračuna, onda ne znam što je. Još kad se tu zbroje i naknade iz upravnih odbora pa to je lijepa svota. Kolega Glavaš, dajte malo pohvalite one koji vam to omogućuju. Ali i nas koji dajemo novac u taj županijski proračun da bi se vama to prelijevalo – jasan je bio Bašljan koji smatra da bi Glavašu bilo pametnije da se pokrije po glavi i šuti nego proziva druge i provocira patetičnim izjavama.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!