DRUŽENJE S BIRAČIMA Plenković i Jandroković poslali snažne poruke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i nositelj liste Druge izborne jedinice Gordan Jandroković sa suradnicima danas su se družili s biračima i simpatizerima kod paviljona u središnjem bjelovarskom parku gdje ih je dočekalo mnoštvo građana Kao domaćin i predsjednik županijskog ogranka HDZ-a, Miro Totgergeli istaknuo je kako je iza HDZ-a uspješan mandat Vlade zahvaljujući kojoj je izgrađena prva faza brze ceste do Farkševca te je nastavljena njezina izgradnja prema Bjelovaru. Podsjetio je kako je njihova Vlada osigurala prva sredstva za izgradnju bolnice, u promet je puštena pruga Sveti Ivan Žabno – Gradec, a danas će položiti i kamen temeljac za izgradnju Veterenskog centra u Daruvaru. Najvažnijim od svega, Totgergeli u ovom trenutku smatra izdvajanje Vlade za Bjelovarsko – bilogorsku županiju u iznosu od 109 milijuna kuna za ukupno 11 tisuća radnih mjesta. Okupljene sugrađane pozdravio je i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a i HDZ-ov koalicijski partner. Istaknuo je tom prigodom kako je Bjelovar grad koji smanjuje poreze, njeguje gospodarstvo i po mnogo čemu je začetnik promjena u Hrvatskoj naglasivši kako je Bjelovar grad kojim upravljaju HDZ i HSLS.

– 2015. rekli su nam da je to neprirodna koalicija, izašli smo zajedno i pobijedili s 0,8 posto, 2016. išli smo zajedno i opet s 0,2 posto pobijedili. Neka ovaj put bude 0,1 posto, ali neka mi pobijedimo i neka zajedno nastavimo graditi Hrvatsku – kazao je Hrebak.
Nositelj liste u Drugoj izbornoj koaliciji i rođeni Bjelovarčanin Gordan Jandroković okupljenim je potencijalnim biračima kazao kako je Bjelovar poznat kao srčan, plemenit grad s razumnim ljudima koji vode računa o sebi i svojim bližnjima. Osvrnuo se i na epidemiju koja je opet u zamahu rekavši kako je nužno da naučimo živjeti s koronavirusom. Podsjetio je kako je Hrvatska Vlada odlično reagirala u ključnom trenutku te kao takva može biti primjer mnogim europskim zemljama.

-Razne gospodarske mjere koje smo uveli pomogle su ljudima i u ovoj županiji, a tako će biti i dalje. Čuvat ćemo zdravlje i gospodarstvo. No, moja glavna poruka danas je da naš glavni politički suparnik u ovoj političkoj utakmici jest lijeva koalicija Restart, zato svaki glas, svakog birača od centra nadesno mora ići Hrvatskoj demokratskoj zajednici jer je to siguran glas – jasan je bio Jandroković dodavši kako za ostale desne opcije nitko ne zna što ih sutra čeka. Još je naglasio kako je izvjesno ukoliko se glasovi birača desnog spektra rasprše, da će u tom slučaju pozicija Restrat koalicije biti bolja nego što ona jest objektivno. Jandroković je na kraju okupljenim Bjelovarčanima rekao kako je glas za HDZ zapravo glas ne samo za sigurnu Hrvatsku već glas za Hrvatsku koja je utemeljena na Domovinskom ratu, na doktrini doktora Franje Tuđmana, na zahvalnosti hrvatskim braniteljima, na tradiciji, identitetu demokršćanske, narodnjačke državotvorne političke opcije. Predsjednik HDZ-a istaknuo je kako mu je drago što je u srcu županije za koju su učinili mnogo po pitanju regionalnoga razvoja.
-Našom reformom iz 2017. godine o financiranju lokalne i područne samouprave, dakle županija, gradova i općina zajedno, u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji ostavili smo izvornih prihoda u iznosu od 113 milijna kuna, dakle više od 60 posto više nego prije tog zakona, što znači da je svaka općina, svaki grad u ovoj županiji postao financijski snažniji. Plenković je podsjetio kako su iz državnog proračuna u regionalni razvoj uožili više od 54 milijuna kuna, ugovorili su europskih sredstava za ovu županiju u iznosu od 1,4 milijarde kuna. Jako je važno naglasiti, smatra Plenković, kako su za vrijeme koronakrize osigurali za 1786 poslodavaca iz BBŽ koji su u ožujku tražili potpore za isplatu plaća, osigurali plaće za njihovih 11 664 radnika za koje je ukupno isplaćeno 109 milijuna kuna dosad. Vlada je time, ističe Plenković, pokazala da stoji iza svojeg građanina, radnika, čovjeka.
-Potez je bez presedana da je Vlada isplatila plaće u iznosu od 5,3 milijarde kuna za više od 600 tisuća sugrađana. Time smo premostili krizu, izbjegli ono što je SDP najavljivao, a to je nezaposlenost veću od 400 tisuća ljudi. Mi danas, u lipnju, imamo istu nezaposlenost kao i prije koronakrize, nema masovnih otpuštanja, radna mjesta su sigurna, reaktivacija gospodarstva je tu – zaključio je Plenković.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!