NOVO RUHO Završena obnova još jedne škole na području Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na području grada Bjelovara uspješno je zatvoreno još jedno gradilište. Ovoga puta riječ je o Područnoj školi Gornje Plavnice koja se sada može pohvaliti energetski obnovljenom zgradom, a samim time i boljim standardom u školstvu. Gradu je za obnovu škole pomoć pristigla iz europskih fondova i to u obliku nepovratnih novčanih iznosa. Europska unija Gradu je pomogla s oko 693 tisuće kuna, Ministarstvo regionalnoga razvoja s oko 262 tisuće kuna dok Grad Bjelovar u financiranju sudjeluje s 203 tisuće kuna.

– Napravili smo kompletnu obnovu i same škole i popratnog objekta kuhinje i blagovaonice koje se nalaze uz školu. Htjeli smo mještanima i njihovoj djeci priuštiti bolji školski standard. S obnovom Područne škole u Gornjim Plavnicama praktično zatvaramo ciklus obnove svih škola koje nisu u centru grada. Još nam je samo ostala IV. osnovna škola te dio III. osnovne škole za obnoviti, a to ćemo vrlo vjerojatno napraviti do kraja mandata tako da doista možemo reći da smo uspješno obnovili sve osnovne škole na području grada Bjelovara. Vjerujem da se niti jedan grad u Hrvatskoj ne može pohvaliti tolikim ulaganjima u školstvo – rekao je gradonačelnik, Dario Hrebak.
Uljepšana i obnovljena školska zgrada puno će značiti djeci, ali i cijelom naselju Gornje Plavnice, ističe ravnatelj IV. osnovne škole, Nikola Margetić.
– S obzirom na situaciju depopulacije u Hrvatskoj, možemo se pohvaliti da u ovoj školi imamo respektabilni broj djece za koji se nadamo da će se i dalje povećavati. Vanjska i unutarnja estetika plus ekonomičnost dobitna je kombinacija – kaže Margetić.
U Područnoj školi koja inače pripada matičnoj bjelovarskoj IV. osnovnoj školi nalazi se 17 djece i dva učitelja koji uz novi izgled i bolju funkcionalnost škole još spremniji mogu dočekati novu školsku godinu. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!