USPJEŠNA OBRANA OD ZARAZE Korisnici nikud bez maske na licu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon pojavljivanja jednog slučaja zaraze koronavirusom u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ponovno se pojavila bojazan za one najugroženije – građane treće životne dobi. Županijski Stožer civilne zaštite zato je bjelovarskom Domu za starije naložio da se na dva tjedna, a po potrebi i duže, zabrani ulazak u dom kao i izlazak korisnika iz doma. Međutim, trenutna situacija poklopila se s početkom energetske obnove doma što znači da radnici ponekad moraju kročiti kroz vrata. No, prema riječima ravnateljice Jasmine Radojčić, problema nema jer svi se pridržavaju mjera opreza.
Ravnateljica Jasmina Radojčić
– Svi naši korisnici, kada borave izvan svojih soba, zapravo su pod maskama. Isto tako, pod maskama su i svi radnici koji se u domu, ako moraju ući, zadržavaju vrlo kratko. Svi smo svjesni da je koronavirus najopasniji za osobe starije životne dobi. Mi u bjelovarskom Domu za starije imamo 260 korisnika i vjerujte, kako smo pazili zadnja tri do četiri mjeseca, tako ćemo paziti i ubuduće. Samo se nadam da se za vrijeme kada je bilo popuštanje mjera i kada su korisnici odlazili svojim obiteljima kao i obratno, nije nešto dogodilo – rekla je Radojčić napomenuvši i da će biračko mjesto koje je inače u domu biti premješteno u osnovnu školu. Dodaje kako su ovih dana županiji dostavljeni i podaci onih korisnika koji žele izaći na glasanje.
Budući da je bjelovarski dom za starije od početka uspješno obranjen, cilj županije je da tako bude i dalje, ističe župan, Damir Bajs.
– Kada govorimo o pandemiji koronavirusa koja je zahvatila ponovno i Hrvatsku i našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju moram naglasiti da nam je prioritet i cilj zdravlje naših ljudi. Do sada smo u tome bili među najuspješnijim županijama u Hrvatskoj, a to želimo i ostati. Cilj nam je, koliko je do nas, da korona ne uđe ni u naše zdravstvene ustanove pa tako niti u domove za starije. Stoga, Stožer civilne zaštite naše županije je među prvima u Hrvatskoj izdao nove mjere kojima se, dijelom, vraćamo na ono što je bilo prije. Konkretno, za domove za starije osobe to se odnosi na zabranu izlaska korisnika van, ali i zabranu posjeta, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera – ističe Bajs.
S obzirom na to da je koronavirus ponovno prisutan u županiji, sve službe su u većem stupnju pripravnosti. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!