ZAŽELI Priliku za posao dobilo 90 žena, a pomoć 300 korisnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kraju se bliži bjelovarski projekt “Kotač promjene” koji je dio programa Zaželi – programa zapošljavanja žena. Glavni cilj Grada bio je zaposliti 77 dugotrajno nezaposlenih žena starijih od 50 godina, a prema svemu sudeći Grad je u tome uspio jer kroz dvije godine kroz projekt je prošlo više od 90 žena. Važno je napomenuti da je projekt nekim ženama omogućio odlazak u mirovinu dok ostale žene priliku za posao imaju i dalje jer Grad je već prijavio nastavak projekta. Za provedbu projekta Grad je dobio bespovratnih 10 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda. Gradonačelnik Dario Hrebak zahvalio se zaposlenicama za sudjelovanje u programu.
Gradonačelnik Dario Hrebak
– Ovaj program bio je na zadovoljstvo i vas djelatnica koje ste nakon dugo vremena mogle dobiti posao te ponovno osjetiti kako je to raditi i za svoj rad primati plaću. Plaća nije bila velika, ali bila je točna i na vrijeme. Mislim da ste svoj posao na kraju krajeva i uživale jer dale ste doprinos društvu ne samo za plaću, već sam doista čuo samo riječi hvale. Radile ste posao na izuzetno dobar i visokomoralan način. Zahvaljujem vam se – rekao je Hrebak.
Partneri u projektu bili su Zavod za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb, Udruga tjelesnih invalida, Udruga za autizam, Društvo Multiple Skleroze te Udruga slijepih.
Ispred bjelovarskog Zavoda za zapošljavanje, zaposlenicama se obratila Martina Topalović.
Martina Topalović, predstojnica Zavoda za zapošljavanje
– Projekt Zaželi u Republici Hrvatskoj krenuo je još 2017. godine, a kroz projekt je uključeno šest tisuća žena na tržište rada koje su skrbile za oko 30 tisuća korisnika. Da je u gradu Bjelovaru broj od 77 žena premašen, dobro znamo u HZZ-u jer smo ukupno 14 puta raspisivali natječaj. Mislim da projekt ima minimalno dvije pozitivne strane, jedna je što smo u program uključili teško zapošljive žene, a druga da je kroz program zaposlen i velik broj žena koje imaju 50 i više godina – rekla je Topalović.
Među teško zapošljivim ženama tako su se našle žene s invaliditetom te žene žrtve nasilja. Zaposlenice su kroz projekt pomogle više od 300 korisnika, a pozvane su da pomažu i dalje jer prvim raspisanim natječajem sve žene kao i njihovi korisnici dobit će novu priliku za druženje koje je, kako kažu, korisnicima i najvažnije. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!