RESTART U BJELOVARU Želimo promjenu državne politike

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Hrvatska je danas nesigurna država po zdravlje građana jer da je sigurna, sigurno bi se i kampanja mogla odvijati u uvjetima koji su primjereni”, poručio je iz Bjelovara šef SDP-a i vođa Restart koalicije Davor Bernardić. Restartovci su otkazali sve skupove, pa su tako i u središtu Bjelovara umjesto skupa održali tek konferenciju za novinare na kojoj se Bernardiću pridružio kandidat koalicije u drugoj izbornoj jedinici, Damir Bajs za kojeg se čelni čovjek SDP-a nada da će biti prevaga u toj izbornoj jedinici smrti koja jednom glasa lijevo, jednom desno i pokazuje kako Hrvatska diše. Uvjereni su Restartovci da će ovog puta disati lijevo i da će, kako su rekli u Bjelovaru, druga izborna jedinica postati jedinica života. Damir Bajs je još jednom naglasio da priželjkuje promjenu državne politike koja, tvrdi, sada zanemaruje Bjelovarsko-bilogorsku županiju jer u pet godina HDZ-a ne postoji niti jedan državno vođeni projekt.
-Za nas je bitno da do nas dođe brza cesta do Bjelovara, puno puta najavljivana, ali ne i napravljena. Bitno je da do nas dođe nova zgrada Opće bolnice Bjelovar pod jednakim uvjetima kao i kolegama iz Istre uz sufinanciranje države. Želimo da naše tvrtke opstanu, posebice Čazmatrans. Ono što želimo je zapravo da ovaj dio Hrvatske bude zastupljen u državnim projektima – naglasio je Bajs.
Želja će mu se i ostvariti, najavio je iz srca Bjelovara Bernardić koji se nije propustio pohvaliti da je upravo SDP-ova Vlada napravila dionicu brze ceste i do Farkaševca i do Križevaca, a napravit će i ostatak, obećao je vođa oporbe.
-Kad postanem predsjednik Vlade ću kao apsolutni prioritet izgradnje prometnica u Republici Hrvatskoj staviti produžetak brze ceste do Bjelovara i Koprivnice jer je Bjelovarsko-bilogorska županija jedna od dvije županije koja nema ni kilometra autoceste ni brze ceste – rekao je Bernardić.
Obećao je Bernardić i pomoć u izgradnji bjelovarske bolnice koju će kao i pulsku sa 75 posto ukupnog iznosa financirati država kako bi građani imali jednak pristup javnom zdravstvu. Svaki dio Hrvatske zaslužuje biti jednako tretiran, naglasio je vođa Restart koalicije koji je u nizu obećanja naveo i ono autobusnim prijevoznicima.

-Jedan od prvih poteza naše nove vlade bit će upravo pomoć autobusnim prijevoznicima kako bi mogli spasiti radna mjesta i kako bi i tom sektoru ponudili šansu i to po uzoru na najrazvijenije europske zemlje – naveo je Bernardić zaključivši kako žele graditi novu politiku jer je Hrvatskoj potreban novi početak. (D.Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!