SLIČICE Savršeno subotnje jutro za Bjelovarčane počinje na placu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ima li boljeg načina za početi subotnje jutro u Bjelovaru od odlaska na gradsku tržnicu? Teško je reći u koje doba godine je ljepša jer svako s sobom nosi posebne prednosti, no početkom ljeta možda je najraskošnija. Tako je i danas, na tradicionalni bjelovarski tržni dan, na placu sve prštalo od boja, mirisa i okusa. Iako su mnogi kupci strahovali kako će cijene namirnica zbog korona krize skočiti u nebesa, lokalni proizvođači nisu se odlučili na poskupljenje.

-Sve je isto kao i ranijih godina. Svjesni smo da mnogima nije lako u ova vremena i mnogi bi se teško priuštili skuplju hranu. A mi se ionako sa svojim troškovima krpamo i borimo svake godine, tako ćemo i ove – priča nam prodavačica Marija.

Kupci su pak na tome zahvalni, iako bi, kažu, uvijek bili spremni platiti i koju kunu više za domaće proizvode.

-Kad god mogu, kupujem na tržnici, od ljudi koji sa svojim proizvodima stižu godinama i za koje sam sigurna da su domaći. Uvijek ću radije dati koju kunu više za takve proizvode, ne smo zato što znam da su zdravi, već i zato što na taj način pomažem našim, domaćim ljudima. Bilo bi nam svim bolje kada bismo, pogotovo u ovakvoj situaciji s krizom,svi razmišljali na taj način – kaže Bjelovarčanka Nada Lukić.

 

(Ovaj prilog nastao je pod pokroviteljstvom tvrtke Komunalac d.o.o. Bjelovar)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!