ZNANJE JE MOĆ Uručene potvrdnice za učenje stranih jezika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Da stjecanje novih znanja ne poznaje prepreke dokazao je Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar koji je ove godine spremno prihvatio izazov koji je donijela koronakriza i zatvaranje. Nastavu je iz fizičkog oblika prebacio online, pa su tako – iz daljine učili polaznici tečajeva za web marketing, njegovatelje, ali i stranih jezika. No, nisu u Centru stali na tome već su građanima uz postojeće poput engleskog, ruskog i kineskog ponudili još jedan jezik – talijanski, a intenzivan online tečaj je pri tome za polaznike bio besplatan. To se uklapa u misiju proširenja baze stranih jezika, ali postojali su i još neki motivi, otkriva ravnateljica Zvjezdana Galkowski.
-Htjeli smo na neki način biti podrška Italiji koja je u ožujku bila u doista teškoj situaciji, ali smo isto tako htjeli biti podrška i našim sugrađanima koji su u to vrijeme zbog mjera morali biti doma i htjeli smo ih motivirati na cjeloživotno učenje – rekla je Galkowski.
Upravo je ta nametnuta izolacija bila motivacija Kristini Hrubi Presečki. Učenje talijanskog je tada, kaže, bila zanimljiva opcija za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, a pokazalo se da taj izbor nije požalila.
-Jako sam zadovoljna. Iznenađena sam i organizacijom i pristupom predavanjima i sama sobom – kroz smijeh kaže Hrubi Presečki.
Talijanski su učili polaznici iz Bjelovara, drugih dijelova županije, ali čak i Krete. Zadovoljstvo stoga ne krije ravnateljica Centra za cjeloživotno obrazovanje i kulturu Zvjezdana Galkowski jer je talijanski počelo učiti 57 polaznika, njih 39 je taj besplatan tečaj i završilo, a 15 ih je i nastavilo uz nadoplatu i steklo razinu A1/1. Galkowski se nada da se neće stati na tome.
-Vjerujem da smo našli nove polaznike i da će talijanski jezik biti jezik koji će se u našoj ustanovi učiti i dalje – kaže Galkowski.
Nastavak tečaja priželjkuje i Vlasta Soukup Podravec koja preferira upravo online način učenja i to zato što je, kaže, praktičniji.
-To ipak oduzima manje vremena, ne mora se spremati, nikuda ići već se doma sjedne i odsluša se tih sat i pol – kaže Soukup Podravec. Njoj kao i ostalim polaznicima talijanskog, ali i najmlađim polaznicima tečaja engleskog jezika su nakon završetka početne razine uručene potvrdnice uz nadu da će znanje zajedno stjecati i dalje.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!