NERAZVRSTANE CESTE Bliži se realizacija dugo očekivanog projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ĐULOVAC – Realizacija projekta modernizacije nerazvrstanih cesta u Općini Đulovac sve je bliže. Radi se o asfaltiranju tri kilometra dionice nerazvrstanih cesta u dva naselja – Škodinovcu i Dobroj Kući. Ugovori s izvođačem radova potpisani su tako da se radovi na cesti u Škodinovcu očekuju u prvoj polovici sedmog mjeseca, a na cesti u Dobroj Kući još ovog mjesec, napominje načelnik Drago Hodak.

– Ove godine u programu modernizacije prometnica planiramo asfaltirati dvije prometnice, jedna od njih je ona u Dobroj Kući čija je vrijednost oko 500 tisuća bez PDV-a. Za te radove, izabran je izvođač radova Ceste d.o.o. iz Bjelovara – rekao je Hodak.

Što se tiče ceste u Škodinovcu, Općina je financiranje prijavila na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja za koju im je odobreno 250 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost daleko veća.

– Radovi na drugoj cesti u Škodinovcu vrijede 800 tisuća kuna, a na javnom natječaju kao izvođač radova izabrana je tvrtka Strabag – kaže Hodak.

Za sufinanciranje ceste koja prolazi kroz Dobru Kuću, Općina još uvijek čeka odgovor Ministarstva, ali od strane fonda za nacionalne manjine. Nadaju se da će im pristići pomoć s oko 250 do 300 tisuća kuna kako sav iznos ne bi morali financirati sami. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!