PRODAJA NEKRETNINA Poljoprivredno gospodarstvo ostalo bez kupca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Prije nekoliko dana zatvoren je javni natječaj za prodaju nekretnine u vlasništvu Općine Velika Trnovitica s pripadajućim česticama zemlje. Ovo je treći put da je Općina raspisala isti javni natječaj, s ciljem prodaje nekretnine sa zemljom ukupne površine nešto više od 38 tisuća četvornih metara, kako si ne bi stvarali troškove održavanjem iste.

Načelnik Ivan Marković

– Radi se o kući koja nije za stanovanje, obiteljskom gospodarstvu sa štagljem, koje je ograđeno i ima vrt. Zapravo je riječ o jednoj parceli, ali od više čestica – pojašnjava načelnik Ivan Marković.

Načelnik pojašnjava i kako je došlo do raspisivanja natječaja.

– Imali smo naznaka da bi bilo zainteresiranih osoba za kupnju te nekretnine jer ima tu i nekog obradivog poljoprivrednog zemljišta, međutim na sva tri provedena javna poziva, nije se nitko javio – kaže Marković.

Je li razlog tomu previsoka cijena ili nešto drugo, teško je znati, ističe Marković. Naime, poljoprivredno gospodarstvo Općina je naumila prodati za 20 posto nižu cijenu od službene procjene tako da bi kupac umjesto 121 tisuće kuna trebao izdvojiti nešto više od 96 tisuća kuna.

– Što se tiče same nekretnine, nama stvara problem njezino održavanje, a održavati moramo jer se dio same čestice nalazi uz županijsku cestu dok je ostali dio na oranici. Tako da mislimo da bi se to trebalo prodati – rekao je Marković.

Prodaja će ipak pričekati neke bolje dane.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!