JANDROKOVIĆ O INICIJATIVI ZA OCJENOM USTAVNOSTI ODLUKA STOŽERA Neobično je da stiže baš u završnom tjednu kampanje!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tijekom današnjeg obilaska Zagrebačke županije, nositelj HDZ-ove liste u II. izbornoj jedinici Gordan Jandroković komentirao je, među ostalim, i inicijativu dvojice sudaca Ustavnog suda za ocjenom ustavnosti odluka Stožera.

-Vidio sam samo priopćenje predsjednika Ustavnog suda koji kaže da nije bilo pokretanja postupka već da da se radi o inicijativi dvojice sudaca koji su uvijek u ovakvim situacijama na strani lijeve opcije. I čini mi se da je ovdje došlo do određene instrumentalizacije pozicije unutar Ustavnog suda od strane te dvojice sudaca i pokušaja davanja vjetra u leđa inicijativi koja je pokrenuta i od jednog dijela SDP-ovih zastupnika – smatra Jandroković, dodajući kako je neobično da se takva inicijativa pokreće u završnom tjednu predizborne kampanje te zaključivši kako nije riječ o dobroj praksi jer je riječ o temi koja može imati ozbiljan utjecaj na trenutno političku situaciju.

-Mislim da se takve stvari trebaju rješavati unutar Ustavnog suda. Ovo je očito puštanje informacija s ciljem da se stvori atmosfera neizvjesnosti i važno je da je Ustavni sud rekao da nema pokretanja postupka  – kazao je.

Prvi čovjek HDZ-a u drugoj izbornoj jedini komentirao je i za večeras najavljeno prvo sučeljavanje Andreja Plenkovića i Davora Bernardića. Ponovio je svoj stav kako se aktualni šef SDP-a do sada nije uspio nametnuti kao vođa, ni je pokazao da bi se  mogao nositi s ozbiljnim izazovima.

– Očekujem da će danas građani jako dobro vidjeti razliku između onoga što predstavljaju Plenković i Bernaridć – kazao je Jandroković.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!