POMOĆ GOSPODARSTVENICIMA Ako ste među njima, još stignete do novca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Privremeno zatvorenim gospodarstvenicima Općina Hercegovac odlučila je priskočiti u pomoć i to raspisanim javnim pozivom o dodjeli financijske pomoći. Cilj mjere donesene na Općinskom vijeću je financijska pomoć obrtnicima za podmirenje režijskih i ostalih troškova u periodu izostanka prihoda. Korisnici mjere mogu biti gospodarstvenici sa sjedištem ili prebivalištem na području Općine Hercegovac, moraju biti zatvoreni odlukom stožera civilne zaštite te biti upisani u registar.
Načelnik Boro Bašljan
– Radi se o jednokratnoj bespovratnoj pomoći od tisuću kuna. S obzirom na to da se radi uglavnom o ugostiteljima i uslužnim obrtima poput frizera, oni sada imaju dodatne troškove zbog opreme koju su morali nabavljati. Na ovaj način odlučili smo im malo pomoći i olakšati poslovanje – rekao je načelnik Boro Bašljan.
FOTO Općina Hercegovac/I. Novotni
No, to je samo jedna od mjera kojom je Općina svojim mještanima nastojala olakšati krizno vrijeme čije se posljedice još uvijek osjete.
– Čitavo vrijeme plaćali smo i razliku smještaja u vrtiću, oslobodili smo plaćanje odvoza otpada u vremenu kada se nije radilo, a one koji imaju u zakupu općinske objekte na tri mjeseca oslobodili smo od plaćanja zakupa – kaže Bašljan.
Javni poziv za trenutno aktualnu mjeru pomoći gospodarstvenicima traje do 3. srpnja. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!