COVID 19 I dalje zabranjene posjete Domu za starije i Općoj bolnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u prostorijama Županijske uprave održao je koordinaciju na kojoj je raspravljano o aktualnoj epidemiološkoj situaciji. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić uvodno je izvijestio kako na području županije nema novih slučajeva oboljenja od bolesti COVID -19 te kako je epidemiološka situacija stabilna, naglasivši važnost pridržavanja svih propisanih mjera zaštite.
FOTO: KKŽ
Ravnateljica županijskog zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla izvijestila je kako je na području županije pet osoba koji imaju aktivni pozitivitet na koronavirus, što je u ukupnom zbroju osoba od početka epidemije 99. Trenutno je 21 osoba pod mjerom kućne samoizolacije.
-Stanje je zasad stabilno, nadamo se da će tako i ostati, no s obzirom na okupljanja koja su se odvijala, moguće je da će biti novih pozitivnih osoba. Stanovnici županije moraju shvatiti da opasnost od zaraze nije prošla te da je od velike važnosti ponašati se odgovorno, primjenjujući sve one upute o higijeni, dezinfekciji i fizičkom distanciranju, kako bi zaštitili svoje, ali i zdravlje drugih – napomenula je Vadla.
Ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako se sve aktivnosti unutar zdravstvenog sustava provode bez poteškoća te u skladu s propisanim protokolima. I dalje je na snazi mjera zabrane posjeta u OB Koprivnica, a za preglede u ordinacijama županijskog Doma zdravlja još uvijek je potrebna telefonska najava.
Što se tiče epidemiološkog stanja u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica, ono je stabilno. Korisnici i zaposlenici se pridržavaju svih propisanih uputa i epidemioloških protokola, na snazi je zabrana posjeta, a započelo se i s provođenjem mjere ograničenog kretanja korisnika u dvorištu Doma u prijepodnevnim satima. Mjera se provodi uz nadzor kako ne bi došlo do vanjskih kontakata te kako bi se osiguralo dobro psiho-fizičko stanje korisnika za vrijeme provedbe uspostavljenih ograničenja, a sve u svrhu zaštite zdravlja korisnika i zaposlenika.
FOTO: KKŽ, ravnatelj bolnice Mato Devčić
Započela je i distribucija zaštitne opreme za sustav socijalne skrbi na području županije, čije su količine i vrsta određene sukladno kriterijima i odluci o raspodjeli Stožera civilne zaštite RH. Zaštitna oprema će biti raspoređena pružateljima socijalnih usluga na području Koprivnice, Križevaca i Đurđevca.
Na kraju koordinacije članovi Stožera pozvali su građane na odgovorno ponašanje kako bi se zaštitilo ne samo vlastito zdravlje, već i zdravlje svih ostalih pripadnika zajednice, a posebno najosjetljivijih i zdravstveno najugroženijih skupina.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!