GRAD SPORTA I MLADIH Ulaže se u novi vrtić, ali i sportske objekte

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Virovitičani imaju razloga za slavlje. Naime, nedavno je završena trodijelna školsko-sportska dvorana koja se proteže na 2900 četvornih metara. Dvorana je tek dio velikog ulaganja. Na to je ponosan gradonačelnik, Ivica Kirin.
-Završena je izgradnja pristupnog trga i dvorane u sklopu čega je izgrađen i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, jedan od najvećih gradskih projekata. Ukupna vrijednost dvorane, trga i škole je 83 milijuna kuna – kazao je Kirin.
Gradonačelnik Ivica Kirin
Izgradnja ove dvorane od velikog je značaja za učenike i djelatnike. Nakon niza godina, to jest otvaranja cjelokupne zgrade škole 1991. godine pa sve dosad, učenici su satove tjelesne i zdravstvene kulture odrađivali u neprilagođenom prostoru te nisu mogli imati sve ono što jedna sportska dvorana nudi. Sada će se zadovoljiti nekoliko različitih potreba.
-Napravljena je dvorana i trg u neposrednoj blizini naše matične škole Vladimir Nazor i učeničkog doma tako da će toj dvorani gravitirati više od tisuću učenika. Sam trg je koncipiran tako da postaje jedno novo okupljalište Virovitičana i to je ono što je najvažnije, da djecu maknemo što dalje od prometnica – zaključuje gradonačelnik Kirin i pritom naglašava kako je nova dvorana tek dio bogate virovitičke sportske infrastrukture.
-Ako govorimo o Virovotici kao o gradu sporta, ako uzmemo u obzir broj stanovnika onda vidimo da se Virovitica svrstala među rekordere po broju natkrivenih prostora za sport i rekreaciju. U samom gradu imamo tri trodjelne i dvije dvodjelne školsko – sportako rekreacijske dvorane te multifunkcionalnu dvoranu Viro Expo koja se također koristi za sportske aktivnosti – pohvalio se Kirin.
-Imamo 29 vanjskih sportskih terena koji uključuju nogometna, rukometna, košarkaška, teniska igrališta, boćališta, atletsku stazu, skijalište i zato Virovitica postaje preteča sporta u ovom dijelu Hrvatske – zaključio je Kirin dodavši kako brojni sportaši to i koriste.
FOTO Grad Virovitica
-Imamo sportaše, imamo sportske objekte i cilj nam je modernizirati sva sportska igrališta, naročito školska. Staviti im odgovarajuće podloge kako bismo djeci omogućili da što više vremena provode na svježem zraku. Tek kada su vremenski uvjeti loši, onda da se presele u dvorane. Najvažnija je stvar da se konstantno ulaže u djecu i mlade, u sport, jer to je najisplativije ulaganje u samu budućnost našega grada. Zato i dalje potičem sve građane koji se aktivno kroz klubove ili samo rekreativno bave sportom da nastave tu dobru naviku jer je ona briga za zdravlje, ali ona je i najbolji primjer vlastitoj obitelji, prije svega našoj djeci, ali i drugima – zaključio je Kirin.
Osim u sportsku, Virovitičani ulažu i u drugu društvenu infrastrukturu, a posebno veseli skorašnji dovršetak izgradnje Dječjeg vrtića Cvrčak u Svetom Đurađu.
-Ono što je najvažnija stvar, taj vrtić će omogućiti skrb i brigu za naše najmlađe. Prije svega olakšat će roditeljima uvelika život s obzirom da se nalazi u blizini njihovog stanovanja. Pokrivat će tri prigradska naselja – Sveti Đurađ, Podgorje i Golo Brdo. – istaknuo je gradonačelnik dodavši kako će u vrtić moći ići tridesetak mališana, a investicija je to od pet milijuna i 600 tisuća kuna.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!