SIRAČKO VIJEĆE Odlučivali o sudbini Darkom – Distribucije plina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Jedna od dnevnih točaka posljednje sjednice Općinskog vijeća u Siraču bila je i plinska mreža. Naime, Grad Daruvar namjerava prodati tvrtku Darkom – distribucija plina, a razlog te odluke višegodišnji su gubici. Budući da su uz Grad Daruvar, suvlasnici tvrtke i okolne općine, među kojima je i Sirač, vijećnici su morali potvrditi tu odluku.

– Mi smo suvlasnici Darkoma Daruvar s osam posto pa se bojimo da će dobar dio ljudi još ostati, a prihod će se bitno smanjiti. No, Uprava je uvjeravala vijećnike da će se to moći održati i normalno funkcionirati – rekao je načelnik Branimir Miler.

Miler otkriva što je još zaključeno u vezi Darkoma:

– Zaključeno je da se kod podjele ne zauzima stav s osam posto nego da sva imovina koja se nalazi na području općine pripadne Općini, a koja se nalazi na području Daruvara da pripadne Gradu – ističe Miler.

Na kraju je načelnik pojasnio kako je prodaja tvrtke dok još posluje po njemu znatno bolje opcija nego dozvoliti da ista ode u stečaj. Činjenica je da Darkom ima veće cijene od konkurenata i da ne može opstati na tržištu, naročito nakon što sljedeće godine na snagu stupi odluka da će i kućanstva moći birati od koga će kupovati plin. Stoga je Općina Sirač dala zeleno svjetlo prodaji ove tvrtke.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!