SIRAČKO VIJEĆE Odlučivali o sudbini Darkom – Distribucije plina

SIRAČ – Jedna od dnevnih točaka posljednje sjednice Općinskog vijeća u Siraču bila je i plinska mreža. Naime, Grad Daruvar namjerava prodati tvrtku Darkom – distribucija plina, a razlog te odluke višegodišnji su gubici. Budući da su uz Grad Daruvar, suvlasnici tvrtke i okolne općine, među kojima je i Sirač, vijećnici su morali potvrditi tu odluku.

– Mi smo suvlasnici Darkoma Daruvar s osam posto pa se bojimo da će dobar dio ljudi još ostati, a prihod će se bitno smanjiti. No, Uprava je uvjeravala vijećnike da će se to moći održati i normalno funkcionirati – rekao je načelnik Branimir Miler.

Miler otkriva što je još zaključeno u vezi Darkoma:

– Zaključeno je da se kod podjele ne zauzima stav s osam posto nego da sva imovina koja se nalazi na području općine pripadne Općini, a koja se nalazi na području Daruvara da pripadne Gradu – ističe Miler.

Na kraju je načelnik pojasnio kako je prodaja tvrtke dok još posluje po njemu znatno bolje opcija nego dozvoliti da ista ode u stečaj. Činjenica je da Darkom ima veće cijene od konkurenata i da ne može opstati na tržištu, naročito nakon što sljedeće godine na snagu stupi odluka da će i kućanstva moći birati od koga će kupovati plin. Stoga je Općina Sirač dala zeleno svjetlo prodaji ove tvrtke.

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Članak nema ocjena. Budi prvi i ocijeni ga.

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!