VIROVITIČKI RIBNJACI Uređuje se budući turistički biser

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Punih pola stoljeća su Virovitičani čekali na uređenje Virovitičkih ribnjaka, a nakon tih dugih pedeset godina Grad i Hrvatske vode zajedno kreću u uređenje tog u budućnosti, nadaju se, turističkog bisera koji će ih “zacementirati” na turističkoj karti Hrvatske. Izmuljavanje ribnjaka je već krenulo, a uredit će se i akumulacija Franjevina kao i kompletna rijeka Ođenica koja prolazi kroz grad. Uređenjem Virovitičkih ribnjaka sama Virovitica će  zasjati novim sjajem, najavljuje gradonačelnik Ivica Kirin.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin (FOTO Grad Virovitica)

-Stavit će se tri ustave, zadržao bi se biološki minimum, a uz samu rijeku Ođenicu će  Grad s Hrvatskim vodama postaviti nogostupe, šetnice, drvorede i sve ono što je potrebno da bi ljude vratili nazad uz rijeku – rekao je Kirin.

Time će šetnja uz Ođinicu biti pravi užitak i Virovitičanima će omogućiti predah od svakodnevnog stresa. Kako je uz taj estetski, važan dio uređenja i obrana od poplava, projekt obuhvaća i gradnju akumulacije Bajer. Nadalje, potencijal rijeke će se maksimalno iskoristiti i u poljoprivredi.

-Dat ćemo svoj doprinos i proizvodnji voća i povrća na ovom području jer će se iskoristiti takozvani kanalski sustav navodnjavanja – ističe Kirin.

Vodni resurs je, poručuje virovitički gradonačelnik, gospodarski kapital koji u Virovitici planiraju iskoristiti. Projektnu dokumentaciju će Grad i Hrvatske vode isfinancirati sami, a projekt težak oko 400 milijuna kuna će potom aplicirati na EU fondove. Početak konkretnijih radova se očekuje možda već i ove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!